divendres, 31 d’octubre del 2008

Que plogui a Interlagos!

És difícil ser espectador d'un esdeveniment esportiu sense prendre partit per cap dels contendents. La neutralitat és complicada. No sé si li passa a tothom o només als qui hem fet esport de competició sempre; ni que sigui per a fer-ho contra un mateix. De manera que diumenge, a partir de les cinc de la tarda, quan els semàfors del circuit d'Interlagos es posin en verd, l'interès per a la darrera cursa del mundial de Fórmula 1 anirà més enllà de voler veure una carrera entretinguda i emocionant: voldré veure un doblet de Ferrari.
Els 11 punts d'avantatge que du l'escuderia italiana semblen suficients per a aconseguir el setzè títol de constructors. Els 7 de desavantatge de Felipe Massa respecte Lewis Hamilton, en canvi, apareixen com a excessius per a confiar en un desenllaç com el de la temporada passada. El pilot anglès arriba al circuit de Sao Paulo amb l'experiència acumulada l'any passat. És veritat que al Japó la va tornar a espifiar, però fa quinze dies, a la Xina, no va fer el ruc en cap moment i va dominar el GP des del primer dia fins a la darrera volta.
Diuen que la pluja li va millor a Hamilton que a Massa. I que els Ferrari rendeixen més quan fa molta calor, com l'any passat, que no pas quan el dia és rúfol. No obstant, és segur que si plou la cursa s'obrirà molt, no només als dos o tres pilots de tota la temporada. Fernando Alonso podria entrar llavors també en la lluita per la victòria, de manera que la classificació s'obriria fins al sisè o al setè lloc. Per a ser campió, Massa necessita guanyar i que Hamilton no passi del sisè lloc. Un resultat molt complicat per al brasiler si la cursa és plana.
Diumenge, doncs, aniré amb Massa i els Ferrari. Amb el mateix interès amb què puc seguir, quan toca, els Lakers o el Liverpool. Sense saber massa bé ni per què ni per quin motiu. És probable que hi hagi alguna raó oculta que ens acosta a actors molt allunyats del nostre entorn més immediat. A vegades són deduïbles fàcilment. D'altres, el fil que ens hi du és molt prim i imperceptible. No hi fa res. Són motius sense cap mena d'importància.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

@ Jordi:

"Diuen que la pluja li va millor a Hamilton que a Massa".

Tú vols que guanyi Massa, ok.

Aleshores, ¿perquè carall vols que plogui?

Mi no comprender...

Jordi Badia ha dit...

@pitu
perquè si no plou, pot passar que Massa guanyi i que Hamilton, conservador, quedi al seu darrera. En canvi, si plou, la cursa pot esdevenir una loteria, que és l'única manera que em sembla que pot perdre Hamilton. O bé el Raikonen el fa fora al primer revolt, però no m'agradaria.

Anònim ha dit...

Ok Jordi.

Doncs que caigui un diluvi. Jo tampoc vull que guanyi Hamilton. Em cau molt malament.

Salut i llibertat.

Anònim ha dit...

Aquest Pitu, no serà per casualitat en Pitu Abril?

Pura tafaneria gafarrona.