dimarts, 28 d’octubre del 2008

El cotxe de Benach

Certament: el cas del cotxe oficial del president del Parlament, Ernest Benach, es presta a la demagògia. Se n’ha fet i se n’està fent molta. Tant pels qui s’hi han abraonat com si tinguessin alguna factura pendent de cobrar a la segona autoritat de Catalunya, com els qui s’han posat en primera línia de defensa. I molt probablement se’n farà més, de demagògia, perquè el seu cas, el fet de desplaçar-se cada dia a Barcelona, vull dir, dóna per a burxar-hi molt més.
Trobo que tant els que l’ataquen com els que el defensen obliden que la demagògia és part essencial de la política, i els polítics són els primers a recórrer-hi constantment. Aquest és el principal error que ha comès Benach en aquest cas. Havia d’anar més compte a l’hora de fer-ho perquè convertir el seu cotxe oficial en una oficina mòbil, com ell ha qualificat l’operació, just després de presumir d’austeritat, podia ser objecte d’un atac populista.
És veritat, a Esquerra Republicana no se li’n perdona una. Tothom s’hi atreveix. Ernest Benach s’ha posat uns accessoris al cotxe oficial –un televisor, una taula - escriptori i un reposa peus– per valor de 9.276 euros. Es passa moltes hores al cotxe i, per tant, hi treballa i li calen aquestes o altres eines. Hi ha comportaments pitjors que passen desapercebuts. Per exemple, que alguns alcaldes visquin fora de la seva ciutat, en zones més acomodades, o que el president de la Generalitat, socialista a més a més, no dugui els fills a l’escola pública o, com a mínim, a la concertada.
Acceptar un càrrec públic, o un de privat però amb gran transcendència pública, tant li fa, té unes servituds que no es poden obviar. Han de ser un model de comportament perquè, a banda del servei públic a què es comprometen, hi ha també una part molt substancial de lideratge que han d’exercir. Han de comportar-se de manera coherent amb el que defensen i el que representen. Demagògia? Sí, però que no sigui el més habitual, que ens hàgim acostumat a què els polítics no facin ben bé el que diuen que faran, no vol dir que no sigui el comportament que els hauríem d'exigir.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs sí, el senyor Benach "con todos los gastos pagados", que deien a l'UN DOS TRES-programa força entretingut per cert- s'ha passat una mica de la ratlla, i aprofitant que Catalunya també deu "ancha como Castilla", s'ha deixat clavar una bona fra., això sí, a compte del pressupost públic.
Segur que hi haurà de més i de menys amb tot aquest assumpte, i no sempre l'actitut de qui representa el poble, una empresa, o un equip de fútbol, són un mirall per pendre'n exemple,tot i que, amb els "seus" diners-els de la seva butxaca-, poden fer el que vulguin, però amb els diners de tots, caldria mirar-se una mica, perquè amb això de "posar la ma al calaix", corren el perill que un dia s'hi enganxin els dits, o quelcom...............
A Sabadell hi plou força.

General Fórceps ha dit...

Sí a tot.

Anònim ha dit...

Es molt fàcil fer demagògia i mes fàcil es opinar sense coneixement de causa.Pel que ser, aquesta operació es va fer a traves d'un renting, per tant aquest 9000€ que s´han pagat poden suposar un quota aproximadament de 90€ al mes, depèn del anys que s´hagi firmat aquest renting.
90€ al mes, escolteu.... que es posi els extres que vulgui.
Ah!!! i el Sr.Benach no es sant de la meva devoció.....

Anònim ha dit...

Hola Floc,
ES veritat que s'ha d'opinar amb coneixement de causa, però penso que no és qüestió de demagògia. Ni 90€ al mes, ni res. Els càrrecs públics han de mantenir unes normes de comportament i en aquests moments més que mai. Són els primers que han de predicar amb l'exemple.

Anònim ha dit...

Hola Plaermavida:
El vull dir es la meva opinió del Sr Benach o qualsevol altra càrrec públic no ha de ser valorat sobre els extres d'un vehicle.
Crec que es mes que justificable.
Jo visc en un poble,on l'Alcaldessa no es resident.Per mi això si es important.Hi han regidors d'Ajuntaments amb xofers, però es clar, això no ven.El Sr.Benach es la segona autoritat del nostre país i nosaltres som especialistes em fen-se mal.

Eduard Padró ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Eduard Padró ha dit...

El pitjor de tot plegat no són els extres... Aquestes "reformes" al cotxe oficial no són executades al lliure arbitri del senyor Benach. Per fer-ho ha hagut de presentar una proposta a la comissió de la Mesa Parlamentaria on hi són representats TOTS els partits menys Ciutadans. La pregunta és: Cóm és possible que s’aprovin les reformes plantejades i després se li llencin al damunt els mateixos partits que han aprovat les "reformes"? La política està plena de cinisme i oportunisme! És La Selva i ja no hi ha senyoriu ni responsabilitat. Poden ser criticables les "reformes" al cotxe oficial però, si han estat aprovades en la comissió pertinent, no hi ha motius per fer-ne escarni en públic; a no ser que es vulgui fer política de l’escàndol i oportunisme pur i dur. He sentit vergonya de que el nostre President hagi de demanar perdó públicament per una cosa que no en tenia cap culpa. Quin país... no anem bé!