dissabte, 1 de novembre del 2008

Solvència en un fangar

Extraordinari! Tot ha estat extraordinari, el partit i el resultat. Un partit de sacrifici que el Barça ha resolt amb una solvència indiscutible. D'aquest tipus de partits, en un campionat llarg com el de la Lliga espanyola, n'entra sempre algun. Si Màlaga ja era una plaça complicada per al Barça, haver-la d'afrontar en les condicions en què s'ha trobat el camp donava encara més la raó als qui consideraven que aquesta jornada era un parany. L'equip l'ha superada amb personalitat i contundència. Onzena victòria consecutiva que l'acosta cada cop més a l'objectiu d'arribar ben situat al primer moment decisiu de la temporada, a les quatre jornades en què s'enfrotarà consecutivament als quatre rivals que té per a la Lliga espanyola.
Si a Màlaga no hi hagués hagut l'aiguat que hi ha hagut, el partit hagués estat tècnicament molt millor; és segur del tot. No obstant, de partits en sec, en tenim un munt durant la temporada. Per tant, és d'agrair que de tant en tant hi hagi aquest tipus de partits en què el camp esdevé un fangar i que, més que no pas jugar-los, els futbolistes els disputen. Té la seva gràcia això de no saber quina reacció tindrà la pilota, si seguirà rodant o bé es quedarà aturada rere el jugador que corre com un ànec sense cap. L'atzar hi pot fer més que l'encert o la qualitat, és clar. Un camp en les condicions com les que hi havia a la Rosaleda aquest dissabte al vespre demana als jugadors un esforç extraordinari. Els jugadors més tècnics són els que més pateixen. Trobo que Messi, Xavi i Iniesta, els més habilidosos de l'equip, encara se'n van sortir prou bé. Potser Iniesta va ser el que va patir més, però deunidó.
La victòria té el valor dels tres punts, però té també un punt d'intimidació per als rivals. I aquesta és una apreciació que es va poder observar al partit de Màlaga mateix. Els malaguenys van sortir forts i durant la primera mitja hora van tenir més possessió i van situar el joc en el terreny blaugrana. Un fet insòlit. Però van abaixar els braços aviat. Dues terceres parts del partit van ser d'una comoditat inesperada. Extraordinari!