divendres, 24 d’octubre del 2008

Rebaixar l’eufòria

Fa tot just dos anys, la qüestió era batejar l’equip que acabava de guanyar dues Lligues espanyoles i la Lliga de campions. Es tractava de trobar-li un nom a imatge i semblança del que a començaments dels anys 90, després de guanyar també dues lligues espanyoles i la primera Copa d’Europa de futbol del club, havia estat batejat com a Dream Team. La història és força coneguda: el nom el va suggerir Lluís Canut, durant el trofeu Teresa Herrera, i el va deixar anar en referència a l’equip de bàsquet dels Estats Units que acabaven de guanyar la medalla d’or a Barcelona’92. De fet, el Dream Team original era aquell equip format per les millors estrelles de l’NBA i el qualificatiu se’l va empescar, si no ho recordo malament, un periodista del Sports Illustrated. El Barça de començament dels anys 90 va fer honor al nom i, malgrat que va provocar més ensurts que els índexs de les borses aquests dies, va guanyar dues lligues espanyoles més per a tancar la que es pot considerar tercera edat d’or del FC Barcelona.
Fa dos anys, doncs, en un període d’eufòria justificadíssima, es tractava de trobar l’adjectiu més adient al team blaugrana que feia tot l’efecte que estava a punt per a consolidar una època dilatada de domini a la lliga espanyola, segur, i a Europa, probablement. Se’n van dir una bona colla. El que més èxit va tenir va ser el de Samba Team. No va quallar segurament perquè no era el més indicat però, sobretot, perquè ben aviat es va veure que el que més li esqueia era el de Xauxa Team. Com va acabar ja se sap i no cal rabejar-s’hi.
Avui, després d’haver capgirat la dinàmica negativa de les dues darreres temporades, el pèndol blaugrana s’acosta al límit de l’eufòria. Encara ningú ha començat a suggerir noms, no almenys d’una manera organitzada, però ja s’ha pogut llegir i sentir el Pep Team. Com que el pes del planter és molt alt i s’està destacant, no ens hauria d’estranyar que sorgís el de Barretina Team, o algun de semblant. És un entreteniment com un altre, que no serveix per a res i que sembla inofensiu.