dissabte, 31 d’octubre del 2009

Una badada inoportuna

El FC Barcelona ha empatat a 1 gols (Keita) al camp de l’Osasuna. El gol de l’empat l’ha encaixat a l’últim minut, en pròpia porta, de rebot i a conseqüència d’una badada. Malgrat la manera com s’ha produït, és un resultat que pot considerar-se plausible. El Sadar –o el Reino de Navarra, com ara n’hi diuen– no és un camp excessivament propici. És petit, i els equips osasunistes són enganxosos, molt pesats, i al Barça sempre li costa un munt trobar-s’hi còmode. De fet, em penso que el resultat més habitual entre aquests dos equips en aquest camp és l’empat a zero. Ara es porten disputades nou jornades del Campionat de la Lliga espanyola. El Barça ha guanyat set partits i n’ha empatat dos. És líder amb un punt d’avantatge sobre el Reial Madrid. És un bon balanç. L’altre empat ha estat al camp del València. És un altre resultat plausible. Ara: aquests dos empats s’han produït de manera consecutiva, en les dues darreres sortides de l’equip blaugrana; entre mig, hi ha hagut la golejada per 6 a 1 contra el Saragossa. Va ser una golejada molt ben acollida, lògicament. Cada partit constitueix una història diferent, amb un munt de circumstàncies que l’expliquen individualment. Aquesta és una afirmació que em sembla indiscutible i no pas un tòpic. De tota manera, sempre he cregut que la realitat l’afaiçonen uns corrents de fons que rarament són perceptibles i que, a vegades, queden completament submergits per fets que són totalment contradictoris. Distingir l’un de l’altre és summament delicat, sobretot quan es tracta de l’esport i del futbol. Però a mi em sembla que l’empat contra l’Osasuna, a pesar de ser un resultat plausible, és conseqüència, d’una banda, de les mancances de la plantilla, que no té prou efectius per a suplir les lesions i les baixes formes dels jugadors més determinants, i, d’una altra banda, de les dificultats físiques i tàctiques que té enguany l’equip per a imposar la seva qualitat. Per a mi, aquests serien dos corrents de fons que afaiçonen la realitat actual del FC Barcelona.

5 comentaris:

Oriol ha dit...

Una pena,s'ha d'anar amb atenció si no es vol patir fins l'últim minut.

Visca el Barça!

Anònim ha dit...

Estàs segur que el resultat del Barça-Saragossa va ser 6-0...?

japt ha dit...

...preguntes al vent....voleu dir que el sr.marquez no fa merits per no renovar....crec que renovar aquet sr. amb l'apatic que jugue ultimament es una veritable vestiesa.
..si l'equip contrari l'arrosega al lateral del camp es home perdut,... ahir,el dia dels rusos, etc... endevant marc muniesa, fontats, etc..

CASTE ha dit...

Totalment d'acord, Jordi nomes dos apunts un a l'anonim que llegexi be i l'altre al Japt aquet tio es boig.

Anònim ha dit...

Hola, soc Anònim:
Vaig llegir be. En Badia havia escrit 6-0; un cop enviada la meva pregunta, minuts després va canviar el resultat per 6-1...
Consti en acta.