divendres, 9 d’octubre del 2009

Una degradació moral intolerable

Que el director general corporatiu del FC Barcelona, Joan Oliver, no havia dit la veritat quan va qualificar d’“auditoria de seguretat” les investigacions que havia encarregat fer a quatre vicepresidents del club, Joan Boix, Jaume Ferrer, Joan Franquesa i Rafael Yuste, era evident. De fet, va faltar a la veritat des del primer moment en què va justificar l’encàrrec d’aquella investigació a instàncies de Joan Franquesa. Personalment, ja vaig donar la meva versió aquella nit mateix, a El club de la mitjanit de Pere Escobar, a Catalunya Ràdio, i en una resposta a Jaume Padró, en l’article Mala peça al teler. Franquesa va saber que el Barça l’estava investigant. El director de seguretat, Xavier Martorell, amic i company polític a Sant Cugat, li ho va confirmar i li va dir que li ho havia manat Oliver i que havien investigat els altres tres vicepresidents. Tots quatre, amb els informes a la mà, van anar al despatx d’Oliver i a punt van estar d’estossinar-lo. El president, quan el van anar a trobar, els va dir que no en sabia res i van acordar tapar-ho perquè l’equip, en aquell abril, s’ho estava jugant tot. Avui, les edicions de El Periódico i La Vanguardia, que han tingut accés als informes que va fer l’empresa Metodo 3, demostren documentalment que Joan Oliver no va dir la veritat i que aquelles investigacions només pretenien obtenir informació per forçar, bàsicament a Jaume Ferrer, a que desistís de presentar-se com a candidat a la successió de Joan Laporta i donés el seu braç a tòrcer a favor de Xavier Sala Martín. Des de fa molts mesos, des d’abans de la moció de censura de juliol del 2008, tota l’activitat interna a dins del club està marcada per l’afer de la successió de Laporta.
També avui, El Mundo del Siglo XXI publica un incident que hi hauria hagut el 14 d’agost entre Joan Laporta i el president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara. El president extremeny havia publicat un article al diari Marca en què demanava a Laporta que rebaixés el seu to polític perquè estava fent mal al Barça. Es veu que a Laporta no li va agradar gens, el va trucar al seu telèfon mòbil i li va etzibar una bronca tremenda, dient-li deu vegades “imbècil”, “barcelonista de merda”, “Visca Catalunya Terra Lliure”, “oblida’t de demanar res al Barça i no em tornis a parlar en tota la teva vida” i “ja t’ho trobaràs”. Jo no sé si aquesta conversa és certa. El que és cert és que un diari l’ha publicada. Per tant, si no és veritat, crec que Joan Laporta hauria de negar-ho immediatament i demanar una rectificació urgent perquè no poden quedar dubtes sobre un comportament tan impresentable. Les converses privades deixen de ser-ho així que es coneixen. Per això és tan important seguir aquella màxima a què ningú fa cas que diu que no diguis mai res que no vulguis veure publicat.
En tot cas, el que més em preocupa de tot plegat, és la degradació moral en què s’està caient, la facilitat amb què acceptem, ni que sigui per resignació, comportaments intolerables. Si ens n’adonéssim, ja fóra bo, perquè ho podríem convertir en el punt d’arrencada d’una regeneració necessària i urgent.

8 comentaris:

Rosebud ha dit...

Creiem estar per sobre del bé i del mal, creiem que tots ho podem fer i dir tot, que no ens passarà mai res, l'ambició i el poder ens pugen al cap, ens creiem els reis del món i com diu la cançó d'en Lluis Llach "no és això, companys, no és això".

Carles ha dit...

Acabo de veure al TN com el Sr. Fernandez Vara confirma la "conversa" amb el Laporta. Penso que això ja és la gota que fa vessar el got. És totalment inacceptable que el President del Barça insulti d'aquesta manera no ja a un destacat polític, sinó a un culé de soca-rel com s'ha declarat el President d'Extremadura.
Però qui s'ha cregut que és?. Dimissió de Laporta i Oliver ja!

Marc ha dit...

El que és intolerable és que el president del Barça no pugui expressar les seves inquietuds nacionalistes. O és que no hem tingut presidents espanyolistes a can Barça?
En Laporta pot ser un impresentable, però no pas per manifestar la seva condició d'independentista.
No ens enganyem, el "més que un club" fa molts anys que ens identifica, i res te a veure amb lluir UNICEF a la samarreta del nostre equip.

Unknown ha dit...

Jordi, la degradació ja fa temps que va començar, crec que amb el tema aeroport. En aquells moments, els qui estàveu per can Barça, li dèieu alguna cosa? Què us deia ell?
Què deu tenir aquest personatge que de tota la gent que va començar amb ell ja potser només li queda el Godall? Ni primers directius, ni posteriors, ni cunyats, ni Caps de premsa...
Ei, moltes gràcies per escriure el teu blog i Visca el Barça!!!

Anònim ha dit...

si en Laporta es vol dedicar a la politica que deixi el barça en pau.
Lo millor que pot fer es muntar un partit politic i per acabar d'enbolicar la troca que li demani finançament al senyor Millet.

Albert Recasens ha dit...

I quan hi va haver l'afer Echevarria?
Pel bé dels culers que torni Gaspart!

SATANÀS ha dit...

Mai en l´ història del club , s´ havia polititzat tant com ara . Però el problema no és aquest i el Barça no ha de demanar perdó per venir d´ on bé , el problema és que de culés n´ hi ha a tot el món i a la península també , catalans , castellans , andalusos , bascos , el Barça està per sobre de tot i tenim un president que està mentint des del principi dels temps , va dir que no vendria patrimoni , va apujar els abonaments un 40% , escenes com les de l´ aeroport o a les llotges de segons quins estadis mostrant una imatge lamentable , Laporta no necessita una dimissió el què necessita és una dissolució .

SATANÀS ha dit...

Perdoneu , estava tant exaltat què he posat que els culés són el problema , perdoneu però el problema és del personatge aquest del què he parlat , l´ innombrable