dissabte, 31 d’octubre del 2009

Emmanillats i acusats de corrupció

El Cas Pretòria té dues vessants molt ben marcades i, malgrat aquesta línia clara de divisió, el risc de barrejar-les és molt elevat. D'una banda, hi ha els càrrecs que s'imputen a les vuit persones acusades: formarien una trama de corrupció que hauria realitzat operacions urbanístiques a Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres. Aquesta trama hauria aconseguit la requalificació de sòl per a obtenir beneficis il·lícits, d'uns 45 milions d'euros. L'acte del jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, també informa que s'estan investigant altres operacions urbanístiques semblants. La decisió del jutge ha estat decretar la presó per a cinc de les vuit persones imputades, entre les quals hi ha els exalts càrrecs de la Generalitat, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, i l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, i ha fixat fiança per als tres empresaris implicats. Garzón afirma que, tot i no haver-hi risc de fuga, sí que hi ha el perill que els acusats, si queden en llibertat, aprofitin per a destruir proves. I, d'una altra banda, hi ha les imatges de Macià Alavedra i Bartomeu Muñoz emmanillats i, en general, el tracte que han rebut des que van ser detinguts, és a dir, el trasllat en els dos furgons de la Guàrdia Civil, l'esgotament dels terminis de presó preventiva, la mateixa presó preventiva i les seves condicions, etc. És el procediment habitual, però no per això deixa de colpir. Sempre que la persona ens és coneguda, familiar, reaccionem amb dolor quan la veiem sotmesa a l'acció de la justícia. Oimés, quan en el mateix moment una persona com Fèlix Millet, que ha confessat públicament haver-se apropiat de molts diners del Palau de la Música i l'Orfeó Català, ha rebut un tracte tan diferent. Els experts expliquen que, tècnicament, les dues actuacions tan diferents i contradictòries s'ajusten a les normes processals. Deu ser talment com ho diuen, però ni té cap mena de lògica ni s'entén, per més bona voluntat que s'hi posi. Per tant, és comprensible que un i altre aspectes se'ns barregin i que, a l'hora d'analitzar el cas, l'un influencïi l'altre. Però hauríem de procurar no fer-ho.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi no em colpeix, oimés quan és el tracte que otorguen a molta gent amb clara intenció d'escarni. És el cas, evidentment, perquè no sols s'actua contra la corrupció, és la sensació que tinc, però caldria preguntar-li al Gran Garzón amb quina intenció actua, perquè evidentment els jutges d'aquest país reben consignes igual que la resta.
A mi el que em colpeix és que coses així no s'investiguessin des del Parlament sabent que hi havia irregularitats i que la "classe periodística" del país no en volgués saber res fins que ha esclatat. A mi em colpeix això ves.
També em colpeix que es detingui la cúpula del PSC barceloní i s'albirin responsabilitats arreu de l'Àrea Metropolitana i així com per dissimular es torni a detenir dos vells coneguts de la xusma de xoriços principatina com en Macià i en Prenafeta, que ja coneixem de quin peu calcen, just al mateix moment, clarament per esmorteïr l'efecte.
Seran al carrer d'aquí quatre dies, tot quedarà emmerdat i ningú sabrà del cert què hi havia de veritat. Al final quedarà una bona dosi de merda escampada perquè la sospita recaigui en tothom.

Anònim ha dit...

Mai m´ ho havia passat tant bé veient gent emmanillada . La gent de Yoda al final ha rebut i l´ alcalde deixeble a dedillo també , per què no investiguem el 3 % ? . Bé de fet no ens hem d´ estranyar de res , la merda forma part de la nostra vida , una merda de casa , una merda de feina , una merda sou , la merda està per tot arreu ....