diumenge, 4 d’octubre del 2009

La Lliga: de dos o de tres? (o d’un?)

L’enfrontament entre el Sevilla i el Reial Madrid al Sánchez Pizjuán havia de resoldre una incògnita i era, malgrat que tot just som a la sisena jornada del campionat de Lliga espanyola, si el títol serà una lluita entre dos equips, el FC Barcelona i el Reial Madrid, o bé, ni que sigui durant una part més o menys llarga del campionat, si hi haurà un tercer equip, en aquest cas el Sevilla –de moment no fa l’efecte que cap dels altres estigui capacitat per a fer-ho–, que s’hi ficarà pel mig, ni que sigui per a molestar a un i altre. I vist el resultat, de victòria dels andalusos per 2 a 1, la conclusió resultant, si la incògnita estava ben plantejada, ha de ser que el títol tindrà més de dos candidats. És clar que també hi ha una tercera lectura possible i és que veient el desenvolupament del partit del Sánchez Pizjuán, no hauríem de descartar que el títol sigui cosa d’un equip i prou, el FC Barcelona. Evidentment, aquesta és una interpretació agraïda a l’òptica barcelonista i feta a destemps, perquè encara és molt aviat i els blaugranes trobaran un munt d’entrebancs en el camí. Però és una lectura que no es basa en el fet que el Barça s’hagi situat líder amb tres punts d’avantatge respecte el Reial Madrid i el Sevilla, circumstància puntual, sinó en el joc dels uns i els altres. Avui, el FC Barcelona és un equip molt més sòlid, amb una consistència defensiva i amb una capacitat de controlar totes les facetes del partit un punt per sobre dels seus dos rivals. Madrid i Sevilla hi podran oposar qualitat individual i entusiasme i sacrifici, respectivament, és clar, i s’haurà de veure si amb aquestes virtuts en tindran prou quan s’enfrontin al Barça. La feblesa d’aquest raonament rau en la temporalitat, vull dir que val avui però vés a saber si demà tindrà la mateixa validesa, i depèn també de factors incontrolables però que poden ser puntualment molt decisius, com són les lesions, les sancions, els arbitratges, etc. Ara: que avui el títol de la Lliga espanyola sembla dependre únicament del FC Barcelona és indiscutible (o gairebé).

1 comentari:

Josep Manel Laliga ha dit...

El tòpic diu que encara és aviat, que tot això és molt llarg, etc... Però s'està demostrant que, en futbol, els diners no donen la felicitat. El Sevilla ha començat molt fort, el Barça ja m'ho esperava i el València ja no se jo a què juga (igual que l'Atlèic de Madrid. Per si fos poc el Vila-real està a la U.V.I.
Ja anirem veient però 6 de 6 és un cop de puny sobre la taula que qui vol llegir-lo com a tal segur que ho fa, qui no vol està enganyant-se.