dimarts, 6 d’octubre del 2009

L’opció Carretero

La setmana política, la passada em refereixo, havia de ser intensa. I, de fet, ho va ser, però la intensitat havia de ser de tota una altra naturalesa. Era una setmana dedicada al Debat de Política General, que potser no és l’acte més transcendent del Parlament però sí el més solemne amb caràcter anual, i a la constitució del Reagrupament de Joan Carretero, un partit que pretén agitar les aigües estancades de la política catalana. I, no obstant, a banda del degoteig constant de revelacions referides al cas Millet hem assistit al descobriment d’un nou tipus d’investigació periodística i que consisteix en agafar una càmera de fer fotografies, amb un bon teleobjectiu, i anar retratant els telèfons mòbils dels honorables diputats en el moment en què, del seu escó estant, envien missatges SMS. I així hem sabut que el conseller Joan Saura, número 3 del Govern, considera que el discurs del president José Montilla va ser “una llauna” –ell n’hi va dir tostón, però què hi farem!– i que el diputat i expresident del PPC Daniel Sirera ha arribat a la conclusió que el seu partit “és una merda”. Aquest tipus de recerca periodística ha generat un debat ètic en què ara no hi entraré. Però, en tot cas, és una evidència que contribueix a l’embrutiment general de la política nacional catalana. En aquest context, el missatge de Carretero ha destacat per la seva cruesa. El Reagrupament neix amb dos objectius: la independència de Catalunya i la regeneració democràtica. Carretero no és un nouvingut a la política, ha estat a ERC i ha estat conseller del Govern. No pot actuar amb ingenuïtat, doncs. Carretero pretén refer el camí que la pràctica política més habitual ha dut a una desafecció creixent i preocupant, amb un missatge simple i carregat d’il·lusió. El seu repte és extraordinari. Sobretot perquè pretén fer forat en un sistema complex, per dir-ho d’alguna manera, i molt consolidat. Per al catalanisme, representa una opció nova i engrescadora. La qüestió clau és saber si aquesta formació sumarà adeptes o tan sols dividirà.

5 comentaris:

CASTE ha dit...

Bon dia Jordi, aquesta nova opcio, no ser si sera engrascadora o no, pero, que ara haurem de mantenir amb aquest tambe. No m'agrada gens la politica, perque tots aquets nomes son uns vividors amb un gran sou, i nomes estiren merda els uns a els altres i nosaltres ana pagan i treballan.

Ramon Sayol ha dit...

Desde l sortida del Sr. carretero a la palestra,m´ha interesat, vodría saber si com algunes informacións, es promarà l´eficiencia o la ideología, fa 30 amys d´ideología y trobo a faltar pracmatiema

Anònim ha dit...

Dir dels SMS que ajuden a "l’embrutiment general de la política nacional catalana" és una bestiesa.

Prou d'establishment, home.

Jordi Badia ha dit...

@ anònim
Just ara acabo d'escriure l'article de demà que va, precisament, del debat que s'ha generat sobre els SMS. Per tant, ho deixo per demà i em remeto a l'article que sortirà, puntualment, a les sis del matí.

SATANÀS ha dit...

Carretero és un mentider igual que tots els altres polítics . Jo mateix un vaig poder comprovar quan encara no era ni conseller i va venir a Artés dient amb l´ Enric Aloy a fer un míting d´ ERC , ens va arribar a dir que el Bages no es convertiria en un segon Vallès Oriental o Occidental , no ! ni poc !! Després haurem d´ esperar un altre estudi per veure per què no votem a aquesta colla de sangoneres ividores ben pagades pel contibuïent !!!