dissabte, 24 d’octubre del 2009

Dubtar o no dubtar?

La derrota de dimecres del FC Barcelona contra el Rubin Kazan al Camp Nou ha generat més nerviosisme que no pas crítiques, tot i que les declaracions dels jugadors i alguns articles que s'han publicat, lamentant que es dubti de l'equip, puguin fer pensar que l'ordre dels factors és exactament l'invers. Personalment, vaig acabar l'article de dimarts sobre aquell partit, dient que “tenir alguns dubtes sobre la fiabilitat de l'equip, no és exagerat” perquè entenc que aquella va ser una derrota inoportuna contra l'equip que no tocava i perquè era conseqüència de la davallada observada les darreres jornades. Guanyar al Rubin Kazan hauria suposat deixar pràcticament sentenciada la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions i, per tant, poder fer unes rotacions que ara mateix s'hauran d'esperar, o fer-les per causes de força major, tot i que són absolutament necessàries pel calendari tan exigent i per la plantilla tan curta. L'equip va deixar passar una oportunitat excel·lent i ara ho haurà de purgar. Durant les cinc primeres jornades de la Lliga espanyola, l'equip havia fet 16 gols, una mitjana per damunt dels 3 gols per partit. Un balanç extraordinari i difícil de mantenir, òbviament. En les dues darreres, només 1 gol, contra l'Almeria i cap gol contra el València. Aquests dos partits, junt amb el del Dinamo de Kiev -el primer de la sèrie- i el del Rubin Kazan han mostrat una caiguda progressiva de l'equip, no només en efectivitat golejadora sinó també en el domini del partit i la qualitat del joc, bàsicament, perquè físicament l'equip no és el seu estat més alt i òptim. Aquests fets són indiscutibles, com també ho és que, a pesar de tot, el rendiment de l'equip és boníssim, immillorable pel que fa els títols com pel que fa la classificació a les dues competicions. El problema que hi ha, el problema de fons, vull dir, és que en el futbol només compten les opinions de traç gruixut que no deixen espai per a veure els matisos. El Barça de Guardiola manté tot el crèdit guanyat la temporada passada i l'inici d'aquesta, però en els quatre darrers partits ha baixat el seu rendiment. Les dues afirmacions són compatibles.

2 comentaris:

Carles ha dit...

Un dels "problemes" de l'equip és que ara el Barça no juga "tan bé" com l'any passat. Estavem molt ben acostumats, però tot arribarà.

SATANÀS ha dit...

Jo crec que no podem dubtar d´ aquest equip , tot i la derrota de l´ altre dia el barça va jugar bé , l´ únic que vam tenir 2 errades molt greus , i 2 errades molt greus es paguen encara que sigui amb un equip com el Rubin Kazar . Hem de creure amb aquest equip després del què ha fet i aconseguit , jo estic amb la teoria de Josep Mª Pou : culé per sobre de 40 pessimista , culé per sota de 40 optimista . Ara , després de lo del camp del Chelsea l´ any passat , ja tant me fa tot , ara ja sé com se senten els aficionats del Madrid després de tants anys beneficiant-se dels arbitratges , jo ja em puc considerar prepotent com ells i molt més per què som millors !!!! Recomanacions ? que la Jeidi Mitchell espavili al Màrquez i que frau Bojan es dediqui a fer anuncis per Borges , es l únic bo que he vist fer-li ....