diumenge, 25 d’octubre del 2009

Constants vitals recuperades

El FC Barcelona ha golejat el Saragossa per 6 a 1 -gols de Keita (3), Ibrahimovic(2) i Messi; i de Jorge López- en un partit en què ha recuperat bona part dels arguments futbolístics a què ens tenia acostumats i que en els darrers quatre partits s'havien trobat a faltar. La primera part ha acabat amb un evidentíssim 3 a 0, que ja era curt pels mèrits fets en uns quaranta-cinc minuts molt complerts en totes les facetes; la segona part ha estat força més descontrolada i irregular, però han marcat tres gols més. El Saragossa ha fet un plantejament bastant semblant al de l'Almeria, el València o el Rubin Kazan, de tancar-se al seu camp fent dues línies molt juntes de quatre futbolistes, marcant de prop Xavi, fent faltes, etc., però no li ha funcionat perquè el Barça, ja des dels primers minuts, ha imposat un ritme de circulació de la pilota força més elevat respecte dels darrers partits; no ha arribat a ser tan aclaparador com ho era la temporada passada, però deunidó. De fet, el tret més notori del partit contra els aragonesos ha estat la recuperació de les constants vitals del joc blaugrana -velocitat alta de la pilota, pressió intensa i recuperació ràpida de la possessió, etc.- més que no pas el resultat, per bé que no hi ha manera de deslligar una cosa de l'altra, i no cal fer-ho, perquè la mitja dotzena de gols no deixa de ser conseqüència del futbol realitzat. Amb aquesta victoria el Barça recupera els tres punts d'avantatge sobre el Reial Madrid i amplia a sis la diferència respecte del Sevilla, tercer classificat. I, sobretot, tanca el debat que s'havia començat a obrir per l'ensopegada de dimarts contra el Rubin Kazan. Les darreres jornades, el joc blaugrana havia generat dubtes per la condició física dels jugadors, que donaven sensació de lentitud i cansament. Probablement, els serveis tècnics ho hagin planificat així, per assolir una punta de forma a finals de novembre i inicis de desembre, en què el Barça rebrà l'Inter, el Reial Madrid i disputarà el Mundial de Clubs. La golejada contra el Saragossa hauria de ser el punt d'arrencada per a recuperar aquelles sensacions de superioritat absoluta, física i futbolística.