diumenge, 10 de gener del 2010

Tràmit superat

Entre el Tenerife i el FC Barcelona hi ha molta diferència i la distància que hi ha entre un i altre ha quedat reflectida en el marcador (0 a 5; Messi, tres; Puyol i Luna en pròpia porta) i en la manera de produir-se, especialment per com ha anat la primera part. El Tenerife ha sortit a jugar de tu a tu, mirant de fer el mateix que li han fet els darrers rivals que han tingut els blaugrana i que li han complicat els partits, pressionant-lo des de la defensa. Els blaugranes han sortit com si notessin la diferència horària, mig adormits, perdent més pilotes del que és normal i aconsellable. I durant els primers quinze minuts, els tinerfenys han tingut tres o quatre ocasions molt clares per a avançar-se en el marcador i provocar una sorpresa monumental, però el travesser, Valdés i la falta de punteria ho han impedit. Els blaugranes també n’han tingut un parell, és cert, perquè la defensa tinerfenya estava molt avançada i deixava molt d’espai, però la sensació general, en aquells moments, era de descontrol i despropòsit. L’àrbitre també hi contribuïa amb decisions estranyes i equivocades, com és costum darrerament, però espifiant-la per a uns i per als altres. Ara: tot d’un plegat, en els darrers deu minuts, el Barça ha fet tres gols, dos Messi i un Puyol, i el partit ha quedat dat i beneït. La segona part ja no tenia cap mena d’interès i els dos equips s’han dedicat a deixar passar els minuts i mirant de no prendre mal; només el gol de Messi, una meravella tècnica, i la jugada de Pedro pel cinquè gol, han trencat l’ensopiment. Al marge dels tres punts, que serveixen per a mantenir el liderat, i el desgast físic que s’han estalviat, important pensant en el partit de dimecres contra el Sevilla, de tornada de la Copa del Rei, el més destacable és l’excel•lent partit de Bojan –dues assistències i una actuació que per a ser completa només li ha faltat un gol– i la recuperació, gairebé confirmada, d’Iniesta. És important perquè aquests dos jugadors han d’ajudar molt i tenir molt protagonisme aquestes jornades que vénen fins a la tornada de la Campions. Márquez i Henry també ho haurien de fer i haurien d’anar espavilant.