divendres, 8 de gener del 2010

Dels xiulets i alguns... dubtes?

El FC Barcelona ha ensopegat en els dos darrers partits al Camp Nou, el de la Lliga espanyola contra el Vila-real (1 a 1) i el de la Copa del Rei contra el Sevilla (1 a 2); indubtablement, aquesta derrota té més transcendència perquè posa l’equip a prop de l’eliminació. Ara: quan encara no fa ni un mes que els blaugranes van obtenir el sisè títol de l’any, tancant una temporada immaculada i inèdita a la història del futbol mundial, sembla exagerat i un despropòsit absolut agafar-s’ho malament i neguitejar-se. Dimarts, el públic del Camp Nou va xiular el defensa central Dmitro Txigrinski; ell va fer el penal que va donar la victòria a l’equip sevillista i, segons les interpretacions que s’han fet les hores posteriors, els aficionats li censuraven diverses errades i que és excessivament lent (i se suposa que en la ment de tothom hi ha els 25 milions d’euros que ha costat el seu fitxatge). Tots els seus companys han sortit a defensar-lo, amb més o menys gràcia. També s’han fet evidents alguns dubtes i des del tècnic Josep Guardiola al migcampista Sergio Busquets han parlat de destitucions i de resultats que ja arribaran. Hi torno: em sembla exagerat, quan el present és tan brillant, angoixar-se per un títol que pot escapar-se, amb més raó si es tracta de la Copa del Rei, però ja és sabut que els barcelonistes tendim a la hipèrbole i que en el futbol, com en tots els esports, només ets qui demostres ser en cada moment, i és lògic que sigui així. Vull pensar que l’exageració es produeix per totes les bandes i que no n’hi ha per tant, que el neguit no és tan elevat com sembla i que els tècnics i els jugadors només han adequat les seves respostes, però fent comèdia, i que tot plegat agafa volum perquè els mitjans de comunicació en parlem tothora. Probablement, no trigarem a saber-ho; aquesta és una història repetida i sabuda, però ha de ser veritat que els èxits tan sovintejats dels últims anys han canviat el caràcter del culer, ni que sigui una mica.

2 comentaris:

CASTE ha dit...

Perdona Jordi, pero el penal no el va fer txigrinski, ell va agafar a un tio per la semarreta fora del area, per tant el penal que va soposar la derrota sel va inventar el arbitre. I sobre el nerviosisme que ja hi han es del tot exagerat, acabem de passar l'any mes glorios del BARÇA i de tot el futbol mundial i ja estem critican. Aixo nomes te una explicacio que som els grans aficionats culers, que nomes sabem apoyar al equip quan tot va be.

Carles ha dit...

L'etern debat sobre si el públic del Camp Nou és sobirà a l'hora de xiular els jugadors de l'equip. Personalment, penso que mai s'ha de xiular un jugador propi, i menys durant el transcurs d'un partit. Obviament, això fa més mal que bé.
Diuen que el Txigrinki és una persona inteligent.De fet ho ha demostrat parlant el castellà en només tres mesos. Espero que aquesta inteligència la utilitzi per saber aguantar aquesta presió i que d'aqui a poc temps demostri ser el jugador que tots esperavem.
Per cert, Jordi, la vista des de la Guàrdia aquests díes de neu ha de ser espectacular. Suggereixo un canvi de la foto de l'encapçalament del bloc. Així en podriem gaudir tots. És possible?
Salut!