dimarts, 21 de juliol del 2009

La tornada a la feina

La tornada del FC Barcelona als entrenaments havia generat una ànsia inusitada. Els estius sense futbol, o amb un campionat de baix interès com és la Copa Confederacions, es fan llargs i sembla que el dia del santornemhi no arribi mai. Però em fa l’efecte que aquest any aquesta sensació ha estat més exagerada. I em penso que ha estat almenys per a tres motius: en primer lloc, pels tres títols i l’excel·lent temporada de l’equip; hi ha moltes ganes de tornar a gaudir del futbol i fer-ho com més aviat millor. En segon lloc, perquè totes aquestes setmanes han estat dominades mediàticament pel Reial Madrid i els fitxatges fora mida del seu president Florentino Pérez, i el barcelonisme n’ha quedat fastiguejat. I, en tercer lloc i finalment, perquè el discurs que ha sortit del club blaugrana en aquest intermedi no ha estat gaire engrescador; hi ha hagut menys moviment del que es preveia i hi ha hagut més soroll del que hagués estat desitjable. Aquest tercer motiu és el que explica que, en bona part, aquesta ànsia s’adrecés a la tornada de l’entrenador Josep Guardiola amb l’esperança que sigui ell qui torni a marcar el discurs oficial del club i que el del president Joan Laporta passi a un segon pla. Jo no he participat d’aquesta inquietud perquè em sembla que no cal malbaratar esperances ni en un fet ni en l’altre. A la seva primera roda de premsa de la temporada, Guardiola ha dit el que ja sabíem: que si no vol Eto’o és perquè no el suporta, no pas pel seu rendiment esportiu, que serà difícil de cobrir, vingui qui vingui. I poca cosa més. I això que fa uns dies vaig sentir a un d’aquests que sempre ho sap tot dir que el Pep duia tres dies tancat preparant aquesta compareixença. El problema no el té Guardiola, sinó el qui esperava no se sap ben bé què. De la mateixa manera, no crec que el president rebaixi el to del seu discurs. Em fa l’efecte que ha dissenyat una estratègia d’actuació i la mantindrà, compassant-la més o menys amb el dia a dia de l’equip. I és que aquest any que ve no té res a veure amb l’anterior, en cap sentit.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso que el sr. Laporta s'està excedint en les seves declaracions, sobretot les que fan referència a la política.
L'entrevista que sortia ahir a la contraportada de l'Avui era de pena i les que va fer la setmana passada sobre el finançament aprofitant la presentació d'un llibre, encara més.

Aqua RF ha dit...

És que el Laporta, quan l'any vinent se li acabi el mandat al FCB vol ser polític. Al menys, això sembla, i s'ha dit, des de fa temps. A mi ja no m'estranyen les seves constants declaracions referents a qüestions polítiques.
A més, cada cop s'està posicionant més clarament cap a una determinada opció.

Joan ha dit...

La clau de l'èxit del Sr. Laporta rau en la figura de Pep Guardiola. Això és conegut per tothom, però darrerament encara s'ha evidenciat més i millor, que si el President ha passat un bon any pel que a declaracions es refereix, és per què s'ha guardat de no fer cap o poques declaracions i que les aclaparés totes qui millor sap parlar de tots ells: Guardiola.

En el periode d'absència de l'entrenador, ha tornat a posar-se de manifest l'actitud real del President i les seves dificultats per manejar-se amb les persones i amb els mitjans.

Estic d'acord que l'any que ens espera, res tindrà a veure amb el passat. Com diu el llibre "El passat ha quedat enrera". Ja és present i futur. Veurem ara si enguany, els mitjans són tan benèvols amb el President i amb el Club com ho han estat aquest darrer any. La manca de crítica al Sr. Laporta durant aquest 2009 ha estat molt i molt sospitosa...la política de comunicació del club ha canviat...a què es deu que ningú hagi atacat al President quan tradicionalment mai ha estat amic dels mitjans???

Ferran ha dit...

Per uns moments quan vaig sentir a Laporta fent les declaracions sobre la decepció amb els polítics locals i l'administració, vaig pensar que tornaríem a viure una performance tipus "al loro!". Li va anar de poc...

Que arribi Soriano a la presidència i que torni Badia a comunicació! Això serà sinònim de Serietat i transparència!

Jan ha dit...

M'ha agradat la tornada de Guardiola. No s'ha amagat de res i ha dit clarament que ell és el responsable de prescindier d'Eto. Guardiola realment els té ben posats. Penso que encara falten un o dos fitxatges: un mig i un extrem esquerre, que junt amb Maxwell, Ibrahimovic i Henrique fan un equip una millor que l'any passat.
I un petit comentari més: a mi m'agradava molt Longas, un jugador del Barça B, el veia com estil Deco. Pero veig que ja continúa. Llastima.
De Laporta en parlaré en un altre post.
JAN