dissabte, 11 de juliol del 2009

Contador ataca, Armstrong sorprèn

La primera etapa de muntanya del Tour 09, disputada entre Barcelona i l’estació d’esquí andorrana d’Arcalís, ha evidenciat que o bé canvien molt les coses, o el guanyarà un corredor de l’Astana, probablement, Alberto Contador. L’espanyol ha demostrat en la pujada final que és el ciclista més fort i amb una acceleració fulgurant ha deixat de roda els pocs escollits que encara quedaven junts en l’ascensió a Arcalís. No s’ha posat líder per només 6 segons, però no s’ha vist avui quin rival el podrà seguir o deixar en les etapes que acabin en alt. Contador se n’ha anat del grup per iniciativa pròpia i no pas com a resposta a un rival, en un moment d’un cert desconcert per un atac previ de Cadel Evans que els Astana, amb Lance Armstrong al davant, havien neutralitzat. Ara: no he sentit cap dels comentaristes espanyols ni cap dels d’aquí que després parlessin de cop d’estat, a diferència del que van dir l’altre dia, quan va ser Armstrong qui, per haver estat més llest que ningú, va aprofitar un ventall per guanyar uns quants segons. Al contrari, aquells mateixos han dit que les coses tornen al seu lloc, volent dir que Contador ha fet un cop d’autoritat i ha posat el nord-americà al seu lloc. A mi, aquesta manera de valorar el ciclisme i aquest Tour, analitzant les actuacions en funció de la bandera de cadascú, em sembla ridícula, i ja em perdonaran si algú s’ofèn. Jo crec que Contador ha actuat bé i que Armstrong va actuar bé dilluns. Entre l’un i l’altre, i tot l’equip a l’etapa contrarellotge per equips, han eliminat un munt de rivals. A partir d’ara, les etapes que vénen fins la del diumenge 19, amb un final en un port de primera, han de ser etapes de desgast. Hi ha etapes de muntanya, amb el Tourmalet diumenge, per exemple, però les arribades queden massa lluny de la meta. La decisió arribarà a la tercera i última setmana, amb etapes molt dures i decisives i una contrarellotge. De l’etapa d’ahir em quedo amb la força de Contador i la consistència d’Armstrong, que després del que s’havia vist al Giro, ha sorprès agradablement pel seu excel·lent estat de forma. Sembla impossible que pugui guanyar el vuitè Tour, però...

1 comentari:

Oi tant que m'interessa el Tour! ha dit...

Penso que l'etapa d'ahir va ser, més que una demostració de força del Contador, una rabieta del corredor espanyol pels 40 segons que li va treure l'Armstrong en la famosa -i criticada per alguns- etapa disputada entre Marsella i La Grande-Motte.
Preciament avui, he vist l'Armstrong molt relaxat, fent broma amb els companys i estant a davant del gruix de corredors en tot moment.
Demà pot ser un dia que clarifiqui com estan les forçes de l'un i de l'altre amb la pujada als colls d'Aspin i el Toumalet, encara que són a molts kilòmetres de meta.
Crec que l'americà està més fort del que ens podiem esperar i per a mi és un clar candidat a ser el maillot groc als Camps Elisis.