dissabte, 18 de juliol del 2009

I el fitxatge d’Ibrahimovic

El FC Barcelona ha arribat a un principi d’acord amb l’Inter de Milà per al traspàs del davanter centre suec Zlatan Ibrahimovic, segons va reconèixer ahir el president del club blaugrana, Joan Laporta, i el del club italià, Massimo Moratti. És una operació complicada en què hi intervenen a més a més fins a dos jugadors del Barça, Samuel Eto’o i Alexandr Hleb, que haurien d’anar a parar a l’Inter. Les tres potes de l’operació són positives: Ibrahimovic és un davanter centre d’una qualitat excepcional; el club blaugrana es desfaria del davanter camerunès, com pretén i no se’n surt; i cediria el bielorús, que no s’ha adaptat, i que les darreres hores no ha parlat gaire bé del seu tècnic Josep Guardiola. Aquests serien els pros d’una operació que també té molts contres. El primer de tots és el preu; si les xifres que s’han donat fins ara són certes, a mi em sembla que el Barça, a més a més de fer el passerell, cometrà una indecència de l’alçada de les que ha fet aquest estiu el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, i que Joan Laporta va qualificar de “imperialista”, “prepotent” i fruit dels tripijocs urbanístics. El cost d’Ibrahimovic pot superar, fàcilment, els 70 milions d’euros, per damunt del cost de Kaka, encara que queda per sota del de Cristiano Ronaldo. Pel suec diuen que en pagarà 40, als quals cal sumar el valor d’Eto’o i el de la cessió de Hleb. Ja comprenc que comptablement l’operació d’Ibrahimovic queda molt lluny de les de Kaka i Ronaldo, perquè Eto’o ja està pràcticament amortitzat i generarà benefici, i la cessió de Hleb representa un estalvi del sou; em puc imaginar que aquest serà el principal argument de defensa. Tècnicament és correcte, però no deixa de ser un artifici. I em puc imaginar també que d’altres persones diguin que si un jugador és car o és barat, si un preu és excessiu o és just, ho determina el seu rendiment. Francament, no hi estic gens d’acord. Crec en l’esport, en els seus valors essencials, com a model per a construir una societat millor. No em sembla que aquest tipus d’operacions transmetin cap valor desitjable.

9 comentaris:

FXavier ha dit...

Jordi, has caigut de quatre potes a les pretensions/campanya de l'As de "demostrar" que el fitxatge de Ibrhimovic és més car que el de Kakà. Potser entenguis de periodisme, però els comptes et rellisquen. Peres i pomes no es poden sumar.

Segur que pots fer-ho millor, encara que ja entenc que és dur haver d'enginyar un post cada dia.

Jordi Badia ha dit...

@FXavier
No sé quina campanya ha fet l'As. No l'he llegit. Si llegeixes bé el post que he fet, al final, ja explico com són els números exactament. No sumo peres i pomes. El meu raonament va per un altre cantó, amb el qual s'hi pot estar d'acord o no.

Un Crit Valent! ha dit...

Bon dia Jordi:
a més de tot del que es diu, i de ser una contractació:
-mediàticament molt bona
-esportivament, segurament bona
-econòmicament dolenta
i....
-electoralment pel candidat continuista, si funciona?
Quim

Xavi ha dit...

I Etoo al costat d'Ibrahimovic és una germaneta de la caritat. Que algú es pregunti com és posible que la gran i única estrella del campió del últims tres Calcio, sigui xiulat per la seva propia afició. Si l'Inter accedeix al traspàs és perquè el jugador està enfrontat amb tothom. Como ho ha estat a tot arreu.

Jan ha dit...

Ibrahimovic NO costa 70 M eur. Ibrahimovic costa 40-45 M + Eto. I jo crec que en aquest moment el valor d'Eto és molt, molt baix, casi 0. Primer, perquè acaba contracte l'any que vé. Segon, perquè tothom sap que Guardiola no vol Eto i el Barça se la treure de sobre com pugui; i tercer, perquè Eto està molt poc predisposat a ser traspasat.
Per saber el que val Eto, si no el posem en aquesta operació, hi ha alguna oferta i Eto l'accepti? Doncs NO. Doncs Eto ens costaria mal de caps i la seva fitxa d'aquest any.

Lenny ha dit...

Crec que les contes són més aviat així:

S´ha millorat la posició de lateral esquerra amb el canvi del jubilat ( sense ser peioratiu ) Sylvinho amb el fitxatge de Maxwell.

Ens hem tret dos jugadors de sobre que la direcció técnica no volía per diferents motius, Eto´o y Hleb.

I per últim s´ha fitxat el millor delanter centre de l´actualitat.

Total de gastos: 44.5.

¿ Sona diferent, no ? Doncs això també es veritat.

Aqua RF ha dit...

El problema és que a l'Eto'o li queda una any de contracte i no vol renovar. Però això no vol dir que l'haguem de regalar.
Als que no penseu igual, us preguntaria quin preu posarieu a l'Eto'o si li restessin 3 anys de contracte. També l'hauriem de regalar, com el Rivaldo?
El camerunes és un dels millors davanters del món, i el seu preu al mercat és, o hauria de ser, molt alt, al nivell dels millors.
Jo estic d'acord amb el raonament del Jordi, pagar 40/45 milions, més l'Eto'o i la cessió del Hleb és un preu indecent. flia

Jordi Badia ha dit...

@Jan i Lenny
Ibrahimovic diuen que costarà entre 40 i 45.
Eto'o valdrà el que Inter i Barça acordin que val i inscriguin en el contracte. Ja ens ho diran.
En el cas del Hleb, exactament igual; el valor de la cessió, sigui el 100% del sou o el percentatge que estipulin.
El cost de l'operació serà la suma de tots aquests valors. És el que l'Inter anotarà com a ingrés i el Barça com a fitxatge d'Ibrahimovic.

Jan ha dit...

Apreciats Alex i companys,

D'acord, escriuran un número en un paper i diran que és el cost.

Però la realitat serà:
1. la sortida de tresoreria del Barça serà 40-45 M euros.
2.Vé Ibrahimovic i marxa Eto, que és el que vol Guardiola.
3. S'ha acabat el tema Eto.

I també ens hem de preguntar: si no fem aquesta operació:
1. haurem de pagar 50 M per Villa o 36+iva per Forlan.
2. que en fem d'Eto?

Una abraçada,

Jan