divendres, 17 de juliol del 2009

El fitxatge de Maxwell i els plans B

El FC Barcelona ha fet el primer fitxatge: Scherrer Cabelino Maxwell Andrade al qual, per sort, se'l coneix només pel nom de Maxwell. És un lateral esquerre brasiler que les darreres temporades ha jugat a l'Inter de Milà. El FC Barcelona l'ha fitxat per 4'5 milions d'euros i n'hi ha 0'5 d'addicionals que haurà de satisfer en funció d'uns objectius. Maxwell arriba per a cobrir la baixa de Sylvinho i per ser el suplent d'Abidal, tot i que la densitat de la temporada fa que en determinats llocs, la frontera entre titular i suplent sigui inapreciable. Així d'entrada sembla una operació molt bona, en tots els sentits; l'única pega seria el temps que s'ha trigat a realitzar la primera incorporació, però s'ha fet dins del termini previst, abans que la plantilla comenci a entrenar. Esportivament, és clar, s'ha d'esperar a veure el seu rendiment, que sempre és una incògnita, però és un jugador que per trajectòria i experiència ofereix garanties. Econòmicament, vistos els preus que paguen segons quins clubs, és correctíssim. I, per la manera com ha anat, deixant amb un pam de nas al president del Deportivo Augusto César Lendoiro, al qual vaig sentir fa uns dies fent el fatxenda en una ràdio, dient que farien passar per l'adreçador gallec al seny català, en referència a l'oferta blaugrana per Filipe Luis, s'ha de valorar l'habilitat i la fermesa que han demostrat els responsables del FC Barcelona aguantant les pretensions d'un personatge que fins avui passava per ser un negociador implacable i molt llest. Pel que fa aquesta qüestió, val la pena reflexionar sobre els anomenats plans B, perquè a vegades hi ha la temptació de considerar la segona o la tercera opció com a jugadors d'un nivell inferior. I tot sovint és un error. Aquestes llistes es fan no tant en relació a la qualitat d'un o altre jugador sinó pels diversos factors que hi intervenen i la incidència que poden tenir en la plantilla. De jugadors n'hi ha molts de molt bons; del que es tracta és d'aconseguir formar un equip i no un àlbum de cromos.

3 comentaris:

ZYXavier ha dit...

Has publicat el post uns minuts abans d'hora.
Ara el pots completar amb un comentari sobre el fitxatge d'Ibrahimovic.

El més satisfet, en aquests moments, ha de ser en Txiki, després de sentir-se'n dir de totes. "El Barça y yo somos así, señora".
-

Aqua RF ha dit...

Amb el fitxatge del davanter suec, el Barça ha pogut executar finalment el Plan A.
Des de la meva modesta opinió, penso que és millor jugador que el Villa, i d'aquesta manera l'equip hi sortirà guanyant.
Una altra cosa és el preu final que es pagarà, es diu que 40 milions €+traspàs de l'Eto'o+cessió del Hleb, que, tot sumat, és una quantitat molt semblant als grans fitxatges florentinians.

Jan ha dit...

Respecte el fitxatge de Maxwell:
no conec el jugador, però sembla tenir un bon curriculum. El que més m'ha agradat del fitxatge és com s'ha fet, sense que la premsa en sabés res, i no cedint al sobrepreu que ens volia fer pagar Lendoiro. Els hi hem dit que amb el Barça no s'hi juga. Ben fet.