dilluns, 20 de juliol del 2009

Futbol solidari


Crec que l’esport serveix per a millorar les persones i les societats. I el futbol, per ser l’esport que té més practicants i seguidors a tot el món, és el que més hi pot contribuir. L’esport professional té una vessant d’espectacle i de negoci que, sovint, entra en contradicció amb els valors que promou i que li són essencials. En el cas del futbol, aquesta contradicció es fa cada cop més visible. Però no hi fa res, perquè la força del futbol és formidable i sempre hi ha fets i jugadors que amb els seus gestos fan que per un moment s’imposi aquella part que té de model per a la societat i les persones, especialment per als més joves. Tota aquesta reflexió ve a tomb perquè aquest cap de setmana, des de dijous al vespre de fet, s’ha celebrat a Calaf la sisena edició del 3 x 3 II memorial Jordi Borràs, un torneig de futbol de tres jugadors contra tres jugadors, en un camp de dimensions adequades instal·lat al bell mig de la plaça de la vila, organitzat per la Penya Barcelonista de Calaf i comarca. Per segona vegada, els diners recaptats s’han lliurat a la fundació Esport Solidari Internacional que presideix Josep Maldonado i que aniran destinats per als nens del Senegal. També s’ha recollit material esportiu que un membre de la penya portarà al seu país, a Guinea Conakry. No és l’única iniciativa d’aquesta índole que fa la penya presidida per Carles Frauca, doncs també s’afegeix als actes de La Marató de TVC. Des de dijous i fins ahir al vespre, més de quaranta equips de totes les categories, des dels més petits, de quatre i cinc anys, fins als veterans, equips i jugadors de tots els nivells, han estat jugant partits de 10 minuts, d’una intensitat extraordinària. En tots els partits hi ha hagut molt de públic. Ha estat un cap de setmana magnífic. Hi ha hagut futbol, hi ha hagut solidaritat envers els més necessitats, hi ha hagut esforç per part dels jugadors i dels organitzadors, hi ha hagut agraïment per l’ajuda rebuda, hi ha hagut emoció, hi ha hagut molta companyonia i amistat. Han estat quatre dies rodons.

6 comentaris:

Carles ha dit...

I tu, Jordi, hi has col.laborat tan com el que més. Un munt d'hores des de dijous fins diumenge organitzant i també jugant al nostre equip de veterans malgrat la sobrecarga. Un esforç del qual espero que ja n'estiguis ben recuperat.
Hem treballat tots en equip durant tots els díes, per que SOM UN EQUIP. Un equipàs, diria jo.
Un equip que enguany s'ha reforçat amb un fitxatge espectacular, un autèntic crack.
Gràcies i enhorabona per la feina.

CASTE ha dit...

Bon dia Jordi, moltes gracies per la teva ajuda i dedicacio, durant tot el cap de setmana. A estat un autentic plaer, treballar amb tu, i amb tot el equip que formem.I tot per dues bones causes, la solidaritat i recurda tots junts el nostre gran amic JORDI BORRAS. No mes cal dir, que crec que ja te n'hauras adunat, que estem molt contens que hagis vulgut entra a forma part de la nostra junta. MOLTES GRACIES JORDI.

CASTE ha dit...

Me deixat de dir, la gran frase."A SOBRE A SOBRE NO EL DEIXIS"

Josep Manel Laliga ha dit...

Felicitats a Calaf i ala sevagent. Cada cop som més les penyes sensibilitzades amb la societat. Des de Santa Oliva ja fa temps ens vam sumar a causes diverses i ben aviat farem entrega a la Fundació del F.C. Barcelona un elkevat import per tal de destinar-lo als centres solidaris que està promovent.
La venta del llibre que vam editar per contribuïr-hi va a bon ritme i us animem a seguir fent accions com aquesta.
www.pbsantaoliva.com
http://josepmanellaliga.blogspot.com

Carles ha dit...

Josep Manel Laliga:
moltes gràcies per la felicitació. A la Penya de Santa Oliva sabeu, millor que ningú, de la dificultat a l'hora d'organitzar actes com aquest.
Vam comprar el llibre "Mirades Solidàries". Una gran iniciativa que també cal felicitar.
Crec recordar que vareu tenir el plè recolzament del Club, amb la visita del President Laporta a la vostra vila i a la vostra penya. Un detall que l'honora, i que es podria fer extensiu a tots els actes benèfics, siguin destinats, o no, a la Fundació del FCB.
Voldria dir que les coses es fan bé i que es compleixen les promeses.

Cynthia ha dit...

Gràcies Jordi per la teva inestimable ajuda, pero sobretot per la teva companyia, i a tots els membres de la organització (inclós tu Jordi per suposat) dir-vos que tot aixó no seria posible sense gent com vosaltres, que durant quatre dies(i el Carles uns quants mesos!) heu decidit deixar les vostres vides de banda per portar endavant aquest "3X3" que tot i les hores dedicades, la única cosa que ens ha aportat a tots han sigut bons moments. Tal i com va dir el Carles, cada any ens superem, aixó no s'ha acabat companys, l'any que vé tornem'hi!!
Una abraçada a tots!!!!