dijous, 23 de juliol del 2009

El millor davanter centre

Zlatan Ibrahimovic és un jugador magnífic, un davanter centre extraordinari i Samuel Eto’o és el millor golejador que podia tenir el FC Barcelona. Em sembla que aquestes dues afirmacions són certes. I que no són incompatibles. També crec que, arribats al punt actual, de deteriorament de la relació entre el davanter camerunès i els dirigents del club blaugrana, començant per l’entrenador Josep Guardiola i acabant pel president Joan Laporta, vist el que n’han dit un i altre, el millor que podia passar és que Eto’o arribés a un acord amb l’Inter de Milà i se n’anés. També em sembla que aquesta afirmació no és incompatible ni entra en contradicció amb les altres dues, que he fet en començar l’article. Ibrahimovic és un davanter centre fabulós, amb un rendiment a la Lliga italiana que l’avala com a golejador portentós. Ara, la seva adaptació al FC Barcelona és, per força, una incògnita. Ningú pot garantir quin rendiment tindrà ni si respondrà a la despesa econòmica que cal fer per aconseguir els seus serveis. Per això dic que Eto’o és el millor davanter que podia tenir el Barça, perquè malgrat que ningú no podria assegurar tampoc que aquesta temporada que ve tingués un comportament similar al de la passada, les probabilitats respecte del futbolista suec serien molt superiors. Tanmateix, és veritat que ja no hi havia res a fer, que s’havia arribat massa lluny. L’any de treva que s’havien donat, més per la força de les circumstàncies que no pas per convenciment, no havia servit per a capgirar l’opinió que el tècnic s’havia fet del camerunès i ja no el volia veure més al vestidor. És una llàstima que s’hagi arribat a aquest punt, però era un final previsible des de fa molts mesos, per com s’anaven desenvolupant els fets i els capteniments dels uns i dels altres. L’únic que ara cal desitjar és que el trencament no sigui ni molt dolorós ni molt sorollós. Eto’o és part de la història futbolística del Barça, forma part del patrimoni emocional culer. No sé si tothom tindrà prou seny per a reconèixer-ho i tenir-ho en compte. Pel que s’ha vist fins ara, molt bé no ho han fet.

7 comentaris:

Carles ha dit...

És l'eterna paradoxa del FCB a l'hora d'acomiadar els seus cracks.
Cruyff,Neeskens, Maradona,Romario, Laudrup, Ronaldo, Figo, Guardiola, Rivaldo, Ronaldinho, Eto'o.....
En tots els casos, sempre hi ha hagut un punt on les coses no s'han fet del tot bé.

Jan ha dit...

Eto ja és historia del Barça i vé Ibrahimovic. Comentar un parell de temes:
1. Respecte Eto, és indubtable que esportivament ha sigut clau pels titols que el Barça ha guanyat, com a mínim igual que Messi i Ronaldinho. No obstant, no ha aconseguit mai ser el líder de l'equip i el preferit de l'afició. El seu caràcter fora del camp i les seves declaracions fora de to li han sigut perjudicials per ell i per l'equip. I ara que marxa penso que Eto també hauria d'agrair el Barça l'aposta que el club va fer per ell quan Eto estava al Mallorca. El Barça va ser l'únic gran club europeu que va apostar fort per ell. I Eto és el que és també gràcies al Barça. Això s'ha de tenir molt en compte i espero que Eto ho reconegui publicament. I actualment era evident que Guardiola no el volia i havia de marxar.

2. Penso que el Barça ha fet una gran operació: vé Ibra, per mi
el millor delanter del món actualment. I ens traiem Eto que hores d'ara no era un actiu, sino un problema pel club. I la sortida de caixa del Barça ha sigut de 45 M euros, menys que el Madrid per Kaka i menys de la mitat del que li va costar CR7.

La meva aposta és que Ibra fará més gols al Barça que Eto al Inter.

Benvingut Ibra,

JAN

Anònim ha dit...

130 gols oficials en 5 temporades; balanç de 26 per temporada, de crack adéu Samu, gràcies, que tingues sort i que trobis el que t´ha mancat aquí.

JM LLuna

òscar ha dit...

sols un petit matís: substituiria el "pel que s’ha vist fins ara, molt bé no ho han fet" per un més taxatiu "pel que s'ha vist fins ara, ho han fet el malament que han sabut".

caste ha dit...

Estic d'acord amb el Carles, pero molts dels cracks que enomenes la sortida ja lan forçat ells mateixos com en Ronaldinho, Romario, figo, etc. Pero jo crec que aquet no es el cas de l'Eto'o. Jo no l'hagues canviat. Que tinguis molta sort Eto'o

Carles ha dit...

Potser no m'he explicat del tot bé, Caste.
No em referia a si se'ls ha acomiadat del Club, s'han venut per un bon feix de diners o han marxat pel seu propi interès. Inependentment d'això, intentava posar de manifest la històrica manca de tacte per part del FCB amb la majoria dels grans jugadors que han passat pel seu planter. Molts d'aquests jugadors que he anomenat han marxat del barça quan encara els hi quedaven molts anys de carrera.
El Madrid, això, ho fa millor. I sinó mira el Di Stefano -que no es pot ni arrossegar- presentant encara a tots els jugadors que fitxen. És una imatge patètica, pobre home, però de ben segur que està molt agrait a la seva directiva.

CASTE ha dit...

Si tens tota la rao Carles, pero els aficionats del BARÇA ja u som aixi. O no recosdes partits del Eto'o aquet mateix any on part dels aficionats ja el xiulaven. Dons els directius no son menys