dissabte, 20 de desembre del 2008

Sorteig benèvol

Als vuitens de final de la Lliga de campions no hi ha cap rival fàcil. Tots els equips que hi arriben són molt bons. I a més a més, com que l’eliminatòria no es disputa fins al cap de dos mesos d’ençà del sorteig, és de mal preveure l’estat de forma en què hi arribarà l’un i l’altre equip. I, no obstant, és cert que el FC Barcelona ha tingut un sorteig benèvol perquè s’haurà d’enfrontar amb l’equip més assequible dels rivals que li podien tocar: l’Olympique de Lió.
Mirant el conjunt del sorteig, es pot ben dir que el Barça n’ha sortit doblement afavorit. En primer lloc, pel rival que li ha tocat. I, en segon lloc, perquè almenys vuit dels altres principals candidats al títol s’hauran d’enfrontar entre ells. Certament, les eliminatòries entre Chelsea i Juventus, Inter i Manchester United, Arsenal i Roma, i Reial Madrid i Liverpool podrien ben bé ser enfrontaments d’uns quarts de final, semifinals o, alguna d’elles, la final mateixa. De manera que ja és segur que el FC Barcelona, en cas d’eliminar l’Olympique, s’haurà tret de sobre també quatre rivals perillosos sense necessitat d’haver de jugar contra cap d’ells. Les altres tres eliminatòries restants, Atlètic de Madrid – Porto, Vila-real – Panathinaikòs i Sporting de Lisboa – Bayern de Munic, són clarament inferiors.
Per a guanyar la Lliga de campions cal arribar a les eliminatòries el més ben situat possible, en tots els sentits. El FC Barcelona va fer el primer pas quedant primer del seu grup a la lligueta prèvia. El següent serà arribar en un estat de forma òptim als partits del 24 de febrer i 11 de març. Tal com s'ha posat la Lliga espanyola, els blaugranes tenen una bona oportunitat aquesta edició. Una victòria a Vila-real diumenge seria extraordinària. Dels quatre partits següents, tres són a casa (Mallorca, Deportivo i Numància) i un a fora (Osasuna). És un calendari que li pot donar una quantitat de punts d'avantatge molt rellevant; tant, com per plantar-se a la fase decisiva de la Lliga de campions amb bona part de la feina feta al campionat espanyol. La clau és anar pas a pas.