diumenge, 21 de desembre del 2008

I diuen que podran

Després del paper pobre i trist que el Reial Madrid va jugar al Camp Nou dissabte, el madridisme ha tornat a revifar la campanya Juntos podemos que fa dues temporades li va permetre remuntar la distància que li duia el FC Barcelona i obtenir el títol de la Lliga espanyola a la darrera jornada.

- Què li sembla, hem de començar a patir?, m’han preguntat.
- Bé, a mi em sembla que la situació d’un equip i la de l’altre d’aquesta temporada i d’en fa dues, no s’assembla de res. Al Madrid se’l veu molt perdut, sense idees clares, ni a l’equip ni al club. Per contra, el Barça és un equip que està creixent, que està fent les coses molt bé, amb l’experiència dels errors comesos... no fa l’efecte que hagi de fer el ruc de cop. Fa dues temporades era ben bé al revés.
- Vol dir que llancen un campanya que ni ells es creuen?
- Vull dir que això del futbol és un negoci. Hi ha molta gent que en viu, sap. La premsa, per exemple. I el club, és clar. Cap d’ells no pot donar la Lliga per acabada. Han de fixar-se objectius. Han de donar un motiu per a que la gent vaig al camp, compri els diaris, escolti les ràdios, pagui per veure el partit...
- És clar, ja ho comprenc. I vostè creu que una campanya com aquesta és possible a casa nostra?
- Bufa, aquesta ja me l’han feta! La veritat és que no ho sé. Hauria de ser possible, però com que ningú no ho ha provat mai, es fa molt difícil fer una qualsevol afirmació. És veritat que els periodistes catalans tenim un tarannà diferent, però gairebé gosaria afirmar que hi ha molta menys entesa entre el Madrid i els mitjans madrilenys del que ens sembla. A mi em fa l’efecte que es tracta d’una qüestió de caràcters, vull dir, no només dels periodistes. També el comportament de l’afició madridista i la culer és força diferent en els mals moments. Ahir el Santiago Bernabéu era ple, i no va rebre l’equip amb xiulets. Què creu que hagués passat al revés, si el Barça acabés de perdre al Bernabéu i quedar a 12 punts?
- I fer el partit que van fer contra un València amb deu, tots al darrera!
- Millor no pensar-hi!