dilluns, 15 de desembre del 2008

Guardem-nos d’un ja està fet!


S’han disputat ja 15 jornades de la Lliga espanyola i els 5 candidats al títol han jugat ja 6 dels 10 enfrontaments entre ells. Queda molt campionat encara i no hi ha res decidit, però és indubtable que el FC Barcelona ha obtingut un avantatge considerable: 8 punts al segon (València) i tercer classificat (Sevilla), 9 al quart (Vila-real) i 12 al sisè (Reial Madrid). L’Atlètic de Madrid ha aprofitat el ball el bastons entre els cinc aspirants i els seus errors per a ficar-se al cinquè lloc, a 11 punts del liderat.
El Barça porta un 9 de 9 impecable. El Sevilla, que ja ha acabat els duels directes, ha fet un bon 7 de 12. Madrid i València van força malament amb un 1 de 6, mentre que el Vila-real, que tot just els comença, porta 0 de 3. Ara mateix, el FC Barcelona és líder destacat per mèrits propis i per demèrits dels rivals: ha guanyat els partits que donen el títol i no ha fallat contra els rivals i en els camps on es perd el campionat, pífies que sí han comès els altres quatre. La distància obtinguda li dóna marge per a l’error que ja no tenen els seus rivals.
L’entrenador blaugrana Josep Guardiola deia que li costaria fer que tothom seguís tocant de peus a terra, donada l’eufòria que des de fa setmanes s’ha desfermat. Si fóssim persones assenyades, no hauria de costar tant. Les raons són clares: la distància assolida pel FC Barcelona ha estat conseqüència de la molt bona feina que s’ha fet, d’haver treballat tothom a la plantilla amb rigor els set dies de la setmana i durant els 90 o 95 minuts de cada partit. Si l’equip segueix treballant de la mateixa manera és, certament, molt difícil que el campionat de la Lliga espanyola s’escapi perquè ja s’ha fet molt de camí. Però cal seguir treballant amb la mateixa intensitat. No hi ha motius per a pensar que no ho faran, que no persistiran en l’esforç, tal com van prometre el primer dia, però ho han de fer, és absolutament indispensable que ho facin per acabar amb èxit la feina. I, la millor manera d’ajudar des de fora és no deixar-se dur per l’eufòria. Guardem-nos molt d’un ja està fet!

1 comentari:

Yrsa Roca Fannberg ha dit...

Tambien me gustaria recordar que la capa caida de la era Rijkaard fue justamente la perdida de humildad y sacrificio.
Entiendo la prensa - es lo que vende, las sensaciones extremas. Pero me gustaria que utilizar un poco mas de inteligencia. No hemos ganado nada, si son muchos puntos de ventaja, pero no tantos...
Cuantos puntos de ventaja tuvimos en la liga de Capello cuando empezo la caida en el partido contra Betis? Eran 9 o algo parecido, creo.
Tambien estamos teniendo bastante suerte con lesiones, y espero que eso no cambie. Ya veremos que pasa cuando empiezan los partidos de verdad en febrero y marzo. Aunque tambien es cierto que esos 8 puntos te permite rotar y ir con mas calma en la liga.

Añado que me gustaria ver alguna voz levantada sobre la dureza que los jugadores van contra Messi. Ya es una semi mision para frenarle, Van Basten se tenia que retirar y Messi es muy joven y hay que protegerle.
Como todo - hay que mirar a largo plazo y no a corto plazo