dimarts, 9 de desembre del 2008

Comença el clàssic

És sabut: el futbol és l'entreteniment de masses per excel·lència d'aquesta època. Les raons de l'èxit són múltiples i seria massa llarg posar-nos-hi. Ens hi avorriríem. Ara: n'hi ha una que és molt clara i de la qual al llarg d'aquesta setmana en tindrem una prova constant i diària: els partits de futbol comencen molt abans del primer minut i s'allarguen força més enllà del minut 90. És a dir, que el F Barcelona – Reial Madrid de dissabte a les deu de la nit, ja el podem donar per començat.
L'ha xiulada d'inici l'ha feta l'entrenador alemany del Reial Madrid, Bernd Schuster. Ha dit que, en aquests moments, de la manera que està jugant el FC Barcelona, guanyar al Camp Nou és impossible. Molt bé. Ja l'han contestat des de tot arreu i tothom que hi té alguna cosa a dir. Des del FC Barcelona, el seu entrenador Josep Guardiola ha dit que no se'l creu. I, des del Reial Madrid mateix, el capità de l'equip Raúl ha afirmat que Schuster els va dir, de portes endins, tot el contrari, que estaven capacitats per a vèncer els blaugranes, i hi ha afegit que si hi ha un equip que pot guanyar el Barça al seu camp són ells i que ningú els doni per morts a aquestes alçades de la temporada.
És clar, el debat ja s'ha encès: Us creieu Schuster?, pregunten arreu. ¿S'ho creu realment ell mateix, això que ha dit que al Camp Nou no poden guanyar?, ¿o bé, només és una estratègia per anar de víctima i així donar la sorpresa com va passar fa dues temporades, quan el Madrid de Capello va venir amb unes circumstàncies semblants, va empatar a 3 gols i va fer el primer pas d'una remuntada que li acabaria donant el títol de la Lliga espanyola a l'última jornada?
És indubtable que el Barça arriba al clàssic en una situació immillorable. Però també està fora de dubte que aquesta certesa no serveix per a massa res. Ara: per al resultat del partit, les declaracions de Schuster no tenen cap mena d'importància. Més que estratègia, sembla que busqui que el facin fora. Les seves declaracions són greus, impròpies de l'entrenador d'un club de la magnitud de Madrid. Ja ho sentirem a dir.