dimecres, 3 de desembre del 2008

Cristiano Ronaldo mereix la Pilota d'Or

France Football ha oficialitzat el que des de fa setmanes ja se sap: Cristiano Ronaldo és el guanyador de la Pilota d'Or 2008, guardó que el converteix, oficiosament, en el millor jugador del món. I, automàticament, s'han intensificat les enquestes i les opinions al voltant de si el jugador portuguès del Manchester United n'és el just guanyador. És un debat que no du en lloc però que, com el mateix guardó que atorga des de fa molts anys la revista francesa, serveix per a fer bullir l'olla del periodisme esportiu i manté viva l'actualitat futbolística en una setmana sense pràcticament partits entremig.
Debatre sobre si Cristiano Ronaldo mereix la Pilota d'Or o no la mereix és una manera com una altra d'entretenir-se. Forma part del negoci i així ens ho hem de prendre.
La Pilota d'Or s'atorga al millor jugador de l’any. I, vistes les fulles de servei dels principals aspirants, el triomf del Ronaldo portuguès sembla indiscutible: Guanyador de la Lliga de Campions i de la Lliga anglesa amb el Manchester United i màxim golejador del campionat anglès i d’Europa. Cap altre jugador ofereix un palmarès semblant. Ni l'argentí del FC Barcelona Leo Messi, guanyador de la Medalla Olímpica als Jocs de Pequín, ni l'espanyol del Liverpool Fernando Torres, amb l'Eurocopa al sarró, que han estat segon i tercer, respectivament.
És clar, la qüestió a debatre, vistos els currículums respectius, passa a ser si s'ha de premiar en funció dels títols o bé de la qualitat individual dels jugadors. Si amb el currículum no hi manera de posar-se d'acord, passar el debat a la qualitat individual fa impossible concloure res.
Personalment, trobo que aquesta vegada la Pilota d'Or està ben atorgada. No em sembla que s'hagin premiat els títols i prou. Entenc el futbol com al resultat dels talents individuals posats al servei de l'equip. La temporada passada, el de Cristiano Ronaldo va ser indiscutiblement el més determinant pels èxits del seu equip.
Ara, aquest és un guardó i un debat que m'interessa més aviat poc.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Cert Jordi, CR7 s'ho mereix, va fer una gran temporada.

El que no ens mereixem els culés es veure a Tití Henry jugant en el Barça. Però això es un altre tema i no em vull calentar.

Salutacions.