dissabte, 6 de desembre del 2008

La retirada d'Honda

Honda ha anunciat que retira el seu equip de la Fórmula 1 i que posa l'escuderia en venda, i ningú, o gairebé, no se n'ha estranyat. També ha dit que es planteja el futur del seu equip de motociclisme, i ha semblat el més lògic. Honda competeix a la Fórmula 1 des del 1964, és una de les escuderies més veteranes. I el seu equip de motos és un dels més potents. Per tant, es tracta de la caiguda d'un dels grans del món del motor. La raó de la renúncia, és clar, és la crisi econòmica que des de fa mesos porta de cap tothom.
Duem ja molt de temps observant com cauen arreu bancs, constructores, immobiliàries, empreses automobilístiques..., com s'enfonsen les borses i com els governs de tot el món malden per a frenar una davallada a la qual no se li intueix encara el fons. Totes les mesures semblen gotes d'aigua al desert. Governs i institucions empitjoren setmana a setmana les seves previsions anuals. Si fins i tot el governador del Banc Central Europeu ha decidit, per fi, abaixar els tipus d'interès!
Semblava ben estrany que el món s'estigués engrunant i que el de l'esport, en canvi, anés fent com si res. El més normal seria que el cas d'Honda fos només la primera fallida. De fet, a la Fórmula 1 ja fa temps que es vol posar aturador a unes despeses que, es miri com es miri, són obscenes. Toyota ja ha dit que s'ho està rumiant.
És per aquest motiu que l'alegria en què semblen viure alguns clubs de futbol fa pensar que els seus dirigents tenen una actitud del tot inconscient. En un moment com l'actual, creure's que la crisi econòmica no els afectarà d'una manera o d'una altra et deixa bocabadat. El més coherent i assenyat seria que aquest hivern la despesa en fitxatges fos pràcticament nul•la i que la majoria dels equips anunciessin aviat que, ells també, revisen a la baixa el pressupost d'ingressos que van tancar abans de l'estiu i que procedeixen a retallar les despeses previstes. O, si més no, que adoptessin una política de prudència. Però, de moment, el seny no se'ls veu per enlloc.

1 comentari:

General Fórceps ha dit...

El que no pot fer Honda es seguir posant morterada en un 'negoci' en el que l'unic que fa es empitjorar la imatge.

Honda porta anys fent el ridícul i això s'ha de parar. Decisió correcta.