diumenge, 28 de febrer del 2010

Victòria i millora

El FC Barcelona ha guanyat el Màlaga per 2 gols a 1. Han marcat Pedro i Messi, a la segona part. És una victòria important, com totes ho són, és clar, però aquesta té un valor especial per unes quantes raons. En primer lloc, perquè li torna al Barça el liderat de la Lliga espanyola, que un parell d’hores abans havia agafat el Reial Madrid, golejador a Tenerife (1 a 5). Després, perquè el partit ha estat molt complicat. El Màlaga ha jugat molt bé, molt tancat al darrera però sortint molt de pressa i amb molts jugadors al contracop. A més, els malaguenys han estat capaços d’igualar el partit quan només faltaven nou minuts i menys d’un quart d’hora després que els blaugranes haguessin aconseguit obrir el marcador. Ha estat un rival molt dur de rosegar. I, finalment, perquè el Barça ha sumat els tres punts fent un partit molt bo i sobreposant-se a la pressió de totes les circumstàncies que s’havien acumulat abans de començar el partit i durant el partit. Venien de fer tres partits més aviat fluixos i, malgrat les oportunitats creades, els ha costat molt obrir el marcador i, just quan ho havien fet i semblava que tenien garantida la victòria, han rebut l’empat. Per això és una victòria de molt de mèrit. Els blaugranes han arribat moltes vegades i de manera molt clara durant tot el partit. Han jugat molt bé. Han recuperat un to físic òptim i, tàcticament, la tornada d’Alves i l’alineació de Pedro ha ordenat i ha equilibrat molt més bé l’equip respecte del partit de dimarts contra l’Stuttgart, per exemple. És veritat que la disposició de l’onze inicial ha estat una sorpresa, amb un 4 – 2 – 3 – 1 inèdit fins ara, amb Pedro i Iniesta a les bandes i Messi ben a prop d’Ibrahimovic; ha semblat que funcionava, però també és cert que el primer gol ha arribat just en el moment que s’ha retornat a l’habitual 4 – 3 – 3. Ha estat una casualitat absoluta, no en tinc cap dubte. Com sempre, el més important són les sensacions que es desprenen del partit i aquestes sensacions, ara mateix, són molt bones: l’equip ha recuperat moltes de les constants vitals que tant li hem lloat i agraït. Sensacions i dades inequívoques: els 61 punts que ja porta sumats són un altre rècord per a la història, 1 més respecte de la temporada passada.