diumenge, 29 de novembre del 2009

Victòria en un partit formidable

El FC Barcelona ha guanyat per 1 a 0 (gol d’Ibrahimovic al minut 55) el Reial Madrid en un partit formidable. Al Barça, la victòria li ha costat molt obtenir-la. Ha hagut de sobreposar-se a un primer temps de joc molt igualat, en què els madridistes han gaudit de dues oportunitats molt clares per a avançar-se i que ha salvat Víctor Valdés en dues grans intervencions a peus de Cristiano Ronaldo i Kaka, i a mitja hora final que ha hagut de jugar amb un futbolista menys per l’expulsió de Sergio. Tot el partit ha estat molt intens, de fet. Ha estat un duel entre els dos màxims candidats al títol de la Lliga espanyola, molt ben jugat pels dos equips que han ofert un enfrontament d’una gran qualitat tècnica i tàctica; probablement, FC Barcelona i Reial Madrid han disputat el millor partit de futbol que avui es pot veure internacionalment. L’ha guanyat el FC Barcelona perquè, en conjunt, és més bon equip i ha tingut l’encert de no errar la primera gran ocasió que ha tingut i perquè ha mostrat un caràcter guanyador un punt superior a les individualitats blanques. L’aparició d’Ibrahimovic, als cinc minuts de la segona part substituint Henry, ha estat clau, perquè ha fet el gol de la victòria i perquè ha estat una referència en atac clara i segura per als migcampistes. Aquesta victòria és d’una transcendència molt gran, malgrat que el final del campionat, tan llunyà encara, no permeti veure-ho clarament. El FC Barcelona ha recuperat el liderat, situació que sempre serveix per a donar tranquil·litat, però el triomf és transcendent sobretot perquè aquest és un dels nou o deu partits a tot estirar en què es va decidint el títol; això, és clar, a condició de no espifiar-la a camps com el del Xerès, dimecres. És una victòria que, com totes, dóna tres punts a la classificació, però a diferència de les altres, i a banda d’impedir que el teu rival directe en sumi cap, aporta un plus de confiança i de rearmament moral d’una importància certa i futura. El que sembla segur és que aquest primer enfrontament directe ha estat una declaració d’intencions molt clara: el Madrid ha fet una gran inversió per a acostar-se al campió, i ho ha aconseguit, però el Barça manté les senyes d’identitat que el van dur al triplet i el mateix afany de victòria.