dimecres, 4 de novembre del 2009

Ensopegada perillosa

L’empat del FC Barcelona a zero gols al camp del Rubin Kazan combinat amb la victòria de l’Inter de Milà per 1 a 2 al camp del Dinamo de Kíev deixa els blaugranes en una situació complicada. No hi ha res decidit, evidentment, encara hi ha dues jornades per disputar i el Barça depèn d’ell mateix per a obtenir la classificació per als vuitens de final. Però s’ha quedat sense marge d’error, pràcticament, i en els enfrontaments a casa contra l’Inter i a fora contra el Dinamo no podrà badar. Ara es veu amb més claredat la importància negativa de la derrota fa dues setmanes a casa contra el Rubin Kazan, ara és clar que no només va ser un accident. Amb tot, el més preocupant no és la situació a la classificació del grup si no les prestacions que l’equip ensenya des de fa ja unes quantes setmanes. És cert que en els dos enfrontaments contra l’equip rus, el FC Barcelona no ha tingut gens de sort. En el partit del Camp Nou va estavellar dues pilotes als pals i va crear ocasions suficients com per haver guanyat clarament. I en el partit de tornada, el pal al minut dos, hagués canviat radicalment l’escenari. No obstant, em sembla indiscutible que l’equip no està en un moment òptim de joc. I en aquest darrer partit contra el Rubin Kazan s’ha manifestat de manera dramàtica que pateix una mancança greu d’efectius. La plantilla és curta i el tècnic Josep Guardiola confia en tretze o catorze jugadors i para de comptar. Des de fa ja unes quantes jornades, l’onze titular té una o dues variacions i prou, amb l’entrada de Sergio i Txigrinski, i Maxwell molt de tant en tant. Les rotacions, tan habituals i tan encertades de la temporada passada, en aquesta són inexistents, malgrat que els jugadors clau ja acumulen un desgast considerable. Contra el Rubin, aquesta mancança s’ha traduït en una incapacitat manifesta per a canviar el ritme del partit. El guió marcat des de l’inici s’ha mantingut inalterable i obsessiu els noranta minuts de partit. El Barça manté els seus trets essencials, però avui té menys recursos i ha perdut consistència i fiabilitat.