dissabte, 7 de novembre del 2009

Eficàcia en un partit lleig

El FC Barcelona ha guanyat per 4 a 2 el Mallorca al Camp Nou, amb dos gols de Pedro, un d’Henry i un altre de Messi. El partit ha estat lleig, no gaire ben jugat, en bona part per culpa del vent; probablement, el vent és el fenomen meteorològic més empipador en tots els esports a l’aire lliure, molt més que la pluja. També hi ha influït el plantejament del Mallorca, és clar, però aquest és un factor que no l’hauríem de tenir gaire en compte perquè tots els rivals procuren anular el joc dels blaugranes i ja s’hi ha de comptar.El Barça ha resolt el compromís amb molta eficàcia. El joc no ha estat gaire lluït. En aquest sentit, no hi ha hagut cap millora respecte dels darrers partits, al contrari, m’ha semblat que en algunes fases s’ha anat una mica més enrere. Les sensacions continuen sent semblants, de manca de velocitat. El joc blaugrana no té l’agilitat necessària per a esquinçar la teranyina contrària, és massa lent i pesant. La imaginació hi és i hi ha també la qualitat tècnica i els recursos tàctics que fan que es pugui dir que aquest Barça el coneixem des de fa ja més d’un any, i la persistència, l’esforç i la disciplina, són molt semblants. Però l’equip no acaba de girar prou rodó. La victòria contra el Mallorca és bona perquè el Barça l’ha obtinguda havent dosificat Messi mitja part, Xavi seixanta minuts i Iniesta –mig quart de joc i prou– i Alves del tot. Aquestes rotacions són imprescindibles. La temporada passada van anar molt bé, per donar descans i per tenir motivada i a punt tota la plantilla, o gairebé. Ara la Lliga es torna a aturar quinze dies. El Barça es manté líder, amb un registre extraordinari. De raons perquè els barcelonistes siguin optimistes n’hi ha moltes, però és lògic que hi hagi algun dubte, perquè el joc no és prou consistent. Després de l’aturada pels partits de les seleccions, el Barça afrontarà tres compromisos que poden definir bona part de la temporada: el Reial Madrid a la Lliga, l’Inter i el Dinamo a la Lliga de Campions i el Mundial de Clubs. I, si més no, serviran per a saber amb quins ànims passarà el barcelonisme les festes de Nadal.

2 comentaris:

Carles ha dit...

Quan el Messi i l'Iniesta recuperin la forma òptima,penso que l'equip tornarà a ser el de l'any passat.
Del partit d'ahir destacaria la gran passada de taló de l'Ibrahimovic al Pedro que va suposar el primer gol del Barça. El suec no va marcar però va ser, un dia més, determinant.

Jordi ha dit...

No hem d'estar pas nerviosos. Tranquilitat i bons aliments. Hem de tenir en compte que Messi està anímicament tocat, Iniesta acava de sortir de la lesió, Ibra ha d'acavar d'aclimatar-se... Petites coses que quan vinguin rodades faran del Barça imparable. Temps al temps.

Salutacions Jordi, felicitats pel blog.