diumenge, 9 de novembre del 2008

Torna la intensitat, i els gols

El FC Barcelona va recuperar davant del Valladolid les constants vitals que havia perdut dimarts contra el Basilea. Bàsicament, va recuperar la intensitat. I amb ella, el bon joc que l'havia dut al liderat de la Lliga espanyola, les ocasions i els gols. En va fer 6 contra cap els castellans, amb 4 gols d'Eto'o, que ja en porta 13 a la Lliga, un de Gudjohnsen i un altre d'Henry; però encara en podia haver fet uns quants més, perquè va generar una vintena d'oportunitats, força clares.
Dimarts els blaugranes van empatar a 1 contra un equip inferior com és el Basilea perquè van sortir sense la tensió necessària. Va ser una badada que no és greu però sí que és inoportuna, perquè ara el Barça s'haurà d'anar a jugar el liderat del seu grup al camp de l'Sporting de Lisboa. Per si algú havia dubtat de les raons d'aquell empat, per si a algú li havia generat dubtes sobre la fiabilitat de l'equip, davant del Valladolid, un equip superior al Basilea, va quedar demostrat perquè s'havia fallat dimarts.
El resultat és important per diverses raons. Perquè esvaeix dubtes, si és que n'hi havia. Perquè torna a intimidar els rivals que han de venir. Perquè serveix per a recuperar el liderat que minuts abans li havia arrabassat el Reial Madrid. Perquè la victòria, d'una espectacularitat i rotunditat indiscutible i aclaparadora, contrasta amb les angúnies que va passar el Reial Madrid davant del Màlaga i al Santiago Bernabéu. Perquè l'equip va apropant-se al primer moment decisiu del campionat, l'enfrontament amb els quatre presumptes rivals directes pel títol, sense fallar. Etc.
L'única pregunta que segueix sense aclarir-se és el per què de la baixa assistència al Camp Nou. Davant del Valladolid, 58.276 espectadors, una xifra lleugerament inferior a la mitjana del que es du de temporada, de poc més de 59.000. L'assistència s'ha convertit en un termòmetre de mirada obligatòria i constant. Aniria bé tenir-ne les causes ben aviat. Ni que sigui per estalviar-nos les conclusions a mida del que es pretén argumentar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Jordi.

El que més em fot es que desde Madrid ens ténen guanayada la batalla mediàtica. Després del robatori d'ahir al Bernabéu, la nostra premsa hauría d'arremtre contra Iturralde pels 2 penals inexistents que va xiular, demanar 4 partits de sanció per Ramos, fotre soroll, tal i com fan ells.

Però aquí som una mica covards o tites-fredes.

Encara que no m'estanya ja que tal i com va dir Laporta a Hospitalet, "n'hi ha molts que diuen que son del Barça però no ho són, perquè sino, no els llegiria ni escoltaria ningú".

Per una punyetera veritat que ha dit Laporta en 5 anys i ningú li va fotre ni cas.

Salutacions.

General Fórceps ha dit...

Les pilones de l'Hereu.