dilluns, 17 de novembre del 2008

Imparables

S'han disputat onze jornades de la Lliga espanyola. El FC Barcelona ha obtingut nou victòries consecutives, a les nou darreres. Dels 33 punts que ha posat en joc, n'ha guanyats 28. Porta 36 gols a favor i 8 en contra. És una marxa impecable i irresistible. La conseqüència és lògica: ha obert un forat amb els seus rivals directes pel títol que, a aquestes alçades, és força significatiu i que comença a reflectir la diferència de joc. De 3 punts amb el Vila-real i de 5 amb el Reial Madrid, València i Sevilla.
El partit d'ahir al camp del Recreativo era força important. El Madrid i el València l'havien espifiat la nit abans, contra el Valladolid i l'Sporting, a fora i a casa. I una estona abans, el Vila-real a Màlaga, cedint un empat a l'últim minut. Només el Sevilla havia fet la feina guanyant al camp del Getafe; però només li servia per a tornar-se a enganxar al grup capdavanter. Els rivals caminen trontollosos. La marxa dels blaugranes els ha estabornits. Era vital no donar-los l'oportunitat de refer-se.
La jornada que ve comença el primer assalt al títol. S'inicien els enfrontaments directes entre els cinc candidats, amb un Sevilla – València. El ball de bastons acabarà a la jornada divuit, amb un València – Vila-real. Diumenge que ve, al Camp Nou contra el Getafe, el Barça tindrà l'oportunitat de fer el coixí una mica més tou.
A Huelva o a Valladolid, contra l'Sporting o contra el Màlaga, no es guanyen els títols. I el tòpic que digui el que més li plagui. En aquests camps i contra aquests rivals els títols es poden perdre, però no guanyar. Els campionats s'obtenen en els enfrontaments directes, ja ho he comentat unes quantes vegades i no em fa por fer-me pesat. Ara mateix, el Barça té quatre rivals pel títol amb els quals es jugarà 24 punts; els 12 primers, ben aviat.
Tampoc els títols es guanyen pel novembre. El tòpic és vàlid, ara sí. L'equip blaugrana és un líder sòlid, fiable i amb recursos per a desembussar un partit com el d'ahir amb una falta assajada que no ens cansarem de veure repetida. A aquestes alçades és moltíssim.