dissabte, 22 de novembre del 2008

Primer assalt al títol

Aquesta nit, comença el primer assalt al títol de la Lliga espanyola amb un Sevilla – València. Som a la jornada 12. Fins a la 18, en què hi haurà un València – Vila-real, els cinc equips candidats a guanyar el campionat s’hauran d’enfrontar entre ells. Les jornades més apassionants són les 14, 15 i 16 perquè hi ha dos duels directes; les 12, 13, 17 i 18, només n’hi ha un. Quan hagi acabat l’assalt, s’hauran jugat en total 10 partits, és a dir, s’hauran posat en joc 30 punts. El màxim a que un equip pot aspirar és a 12 punts, un botí suficient com per a marcar una distància significativa.
L’observació del calendari ofereix més dades interessants: dels quatre partits que aquests cinc equips jugaran, el Sevilla i el Reial Madrid en tenen 3 a casa seva (els andalusos s’han de desplaçar a Madrid a la 14 i els madrilenys a Barcelona a la 15), el Barça en té 2 a casa (l’altre és el València a la 14) i el València i el Vila-real només en disputen 1 al seu terreny (contra el Vila-real i el Barcelona, a les jornades 18 i 16, respectivament). I un altre apunt encara: tret del València, els altres quatre equips afrontaran els seus rivals un darrera l’altre. El Sevilla comença primer i el Vila-real, l’últim. Són factors que no es poden deixar de banda i que segur que tenen la seva influència.
És clar, el fet més determinant hauria de ser la classificació actual i les dinàmiques amb què hi arriben. I, en aquest sentit, la posició actual no enganya: FC Barcelona 28 punts, Vila-real 25 (i sense haver perdut encara ni un sol partit) i València, Reial Madrid i Sevilla 23. No obstant, en els duels directes entre els aspirants tots els detalls compten. I molt. Per exemple, en el cas del FC Barcelona, les molèsties que té Messi i que el fan ser dubte per als pròxims partits. O que s’hagi de jugar el primer lloc del seu grup a la Lliga de campions dimecres a Portugal (per haver fet el ruc contra el Basilea).
El títol es guanya contra els rivals directes. Tanmateix, davant del Getafe, per exemple, es pot perdre.

1 comentari:

elmanderdelatele ha dit...

ara som a http://www.yo-ya-lo-dije.blogspot.com/ la més gran cooperativa de "blocaires" blaugranes. Apuntat-hi a les nostres discussions, si vols, esbirro d'en Lapo :P

Als comentaris, seguim l'actualitat minut a minut, sempre hi ha gent.