dijous, 20 de novembre del 2008

El nou Seient Lliure

Els socis del FC Barcelona amb abonament al Camp Nou que tinguin pensat no anar al partit de diumenge contra el Getafe tenen de temps fins avui a les 7 de la tarda per a comunicar-ho al club a través del sistema Seient Lliure si volen beneficiar-se de les modificacions aprovades per la Junta directiva. Els socis abonats que ho comuniquin just 72 hores abans que comenci el partit, rebran de manera immediata el 50 per cent del valor de la seva entrada, descomptat l'IVA i les despeses de gestió oportunes, tant si el club la ven com si no ho pot fer.
L'assistència al Camp Nou ha baixat de manera preocupant. La Junta ha modificat el Seient Lliure per a incentivar els abonats que no van al camp a posar la seva localitat a la venda. I a fer-ho amb prou temps com per a que els serveis del club puguin actuar. La finalitat de la mesura és inequívoca. No obstant, genera tres dubtes.
L'eficàcia. Pel Camp Nou hi passen quatre tipus de rivals: molt interessants, interessants, poc interessants i gens interessants. Cadascun d'aquests partits genera comportaments distints per part dels abonats. El punt d'equilibri entre el poc interès de l'abonat i el molt interès dels socis sense abonament i aficionats és la clau, però es produeix en comptades ocasions. El dia del Madrid hi ha molta demanda i poca entrada a taquilles i, en canvi, el del Benidorm hi ha molta entrada i poc comprador.
El cost econòmic i per a la tresoreria del club, pel compromís d'ingressar immediatament el 50 % del valor de l'entrada, l'hagi venuda o no ho hagi fet. És de suposar que la Junta compta amb què, a partir d'ara, hi haurà pocs Basileas i pocs Benidorms i que la constant seran els d'interès moderat que són els qui obtenen el punt d'equilibri entre oferta i demanda.
Fiscal. No em consta que el club hagi fet cap estudi per a valorar l'impacte del canvi en la naturalesa del sistema del Seient Lliure. De ser un descompte aplicat al preu de l'abonament, en funció de l'ús efectiu assolit la temporada anterior, passa a ser un retorn immediat que pot superar el 100 % del valor total. La mesura genera incògnites fiscals tant per al club com per a l'abonat que passa a tenir ingressos.
Són dubtes que només el temps resoldrà. També servirà per a saber si la falta d'entrades a taquilles, com creu la Junta directiva, és la raó de fons de la baixa assistència al Camp Nou, per sobre de totes les altres que es planegen.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Jordi, el que menys m'agrada de tot això es que aquestes mesures adoptades, el que fan es incentivar a l'abonat a NO anar al Camp Nou.

I considero que hauria de ser a l'inrevés, és a dir, s'hauria de fer tot el possible per recuperar la presència dels abonats.

Potser volen omplir el Camp Nou de turistes d'arreu.

Salutacions.

Yrsa Roca Fannberg ha dit...

Una pregunta, no entiendo totalmente, el soci solo puede cobrar un 50 porciento, o es que cobra immediatamente un 50 y luego el resto?
Que quiere decir
despeses de gestió oportunes
Yo casi siempre he vivido fuera y siempre he utilizado el seient lliure, ja que si no seria un gasto bastante alto por no ser utilizado. Pero si vas al campo creo que es un gasto no tan alto. Nunca he entendido los socios que no van y no quieren ponerlo en la venta.
Muchos de la gente que viene de fuera de vacaciones (se que es el publico menos valorado) quieren ir a ver un partido y no me parece mala idea para todas las partes. Que solo haya "guiris" en el campo creo que es mas culpa de los propios socios que otra cosa. Tambien algunos familiares islandeses que han ido han dicho que es el estadio mas soso que han presentado...Que es pot fer. El año pasado nunca fui al campo ya que decidia mientras sufro y me paso mal no voy - no soy tan masochista.

Jordi Badia ha dit...

@ Yrsa
sí, el soci cobrarà la setmana que ve el 50 per cent del valor de l'entrada, tant si el club l'ha venuda com no. L'altre 50 per cent se'l queda el club. Les despeses de gestió es refereix als costos que el club considera que té per a fer tots aquests tràmits.