dimecres, 26 de novembre del 2008

I ara, la Lliga espanyola

Si deia que no havia entès les declaracions de Josep Guardiola, aquelles en què treia importància al partit contra l’Sporting de Portugal i al fet de quedar primers o segons de grup, després de veure'l, vull dir d’observar la intensitat i la seriositat amb què se’l van prendre els blaugranes i la facilitat, almenys aparent, amb què van superar els lisboetes, em sembla que ja les comprenc una mica més: Guardiola estava convençut de guanyar.
De fet, els portuguesos van semblar més perillosos al Camp Nou que no pas al seu estadi. I aquesta sensació deu ser deguda a la millora evident del Barça des dels inicis de la temporada. Afirmacions que no queden desmentides pels dos minuts absurds en què l’Sporting va fer dos gols.
El Barça s’ha garantit el primer lloc del grup. De manera que el darrer partit contra el Xakhtar se’l podrà prendre amb absoluta tranquil•litat. Circumstància molt favorable atès que aquell partit cau entre les visites del València i del Reial Madrid. I, a més a més, ja és segur que la tornada dels vuitens de final serà al Camp Nou. Tal com van els grups, no sembla que hi hagi d’haver rivals fàcils ni en una copa ni en una altra, per tant, més raons encara per haver garantit la tornada a casa.
Del partit em quedo amb un parell de detalls. Un d’estadístic: vuitena victòria de la temporada del Barça a camp contrari de nou disputats; només va perdre en el primer desplaçament a Sòria, contra el Numància. Una dada molt reveladora del potencial que ha adquirit l’equip. Dissabte a Sevilla té una gran oportunitat per a ratificar-lo.
I un de futur: l’habilitat de Guardiola per a recuperar Bojan. Després del seu mal partit de diumenge contra el Getafe al Camp Nou, en què va jugar a la banda, ahir va tenir força minuts per moure’s com a davanter centre, li van fer un penal i el va marcar. No és molt, però és un pas per a refer la confiança. I tots els camins comencen amb una primera passa.
2 a 5, una altra golejada i havent pogut donar descans a Puyol i a Eto’o, i havent pogut canviar aviat Messi i Xavi. Partit rodó.