dissabte, 28 de febrer del 2009

Repercussions del ‘cas Uzbekistan’

El directiu de la Comissió esportiva encarregat de les seccions del FC Barcelona Agustí Benedito va presentar la seva dimissió dijous al matí amb una carta adreçada al president del FC Barcelona, Joan Laporta, en què li fa avinent la seva discrepància a l’hora de valorar la compatibilitat del càrrec de president blaugrana i la mediació duta a través del seu bufet d’advocat per la venda del Mallorca a una empresa uzbeka.
Laporta va intermediar entre l’empresa propietària del Reial Mallorca CF, Binipuntiró, per a vendre el club a l’empresa uzbeka Zemorax, el propietari de la qual està vinculat amb l’equip de futbol de l’Uzbekistan Bunyodkor. Aquest club va firmar l’estiu passat un acord de col·laboració amb el FC Barcelona per valor de 5 milions d’euros. L’operació de venda del Mallorca pujava 60 milions d’euros i la comissió pel bufet Laporta & Arbós era del 7 per cent, 4’2 milions d’euros. La notícia la va publicar el dimarts 17 de febrer el diari El Mundo del Siglo XXI. L’endemà Joan Laporta la va confirmar en roda de premsa i va afirmar que no hi havia incompatibilitat entre l’operació i el seu càrrec de president del FC Barcelona. L’operació no va arribar a realitzar-se perquè Binipuntiró tenia un acord d’exclusivitat amb un altre comprador.
Agustí Benedito és un dels fundadors de l’Elefant Blau i ha estat al costat de Joan Laporta durant 12 anys. En la seva carta de dimissió afirma que durant tots aquests anys ha mantingut “fermesa en les conviccions” i que són aquestes conviccions les que ara “m’impedeixen continuar amb tu”. Per a Benedito, la notícia vinculant Laporta en la negociació per la venda del Mallorca ha estat “la decepció més gran de la meva vida”, segons reconeix a la missiva adreçada al president blaugrana. El directiu dimissionari considera que ha estat “lleial fins al final” a Laporta, “malgrat no ser fàcil”.
Aquesta notícia coincideix amb la confirmació que el vicepresident primer, Alfons Godall, no optarà a la successió de Laporta a les eleccions previstes pel 2010 ni formarà part de cap candidatura.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'Agustí ha estat una persona molt fidel al president. Entenc la seva decepció ja que, a més, també és honest. Salut i força company.

Anònim ha dit...

Això del Benedito es molt fort, Jordi.

No pensava que lo del Mallorca fós tant important com per provocar la dimissió de Benedito. ¿Potser hi ha quelcom més obscur que no sabem?

No ho sé, em sorprèn molt.

Anònim ha dit...

A part de la immoralitat que suposa que faci negocis en el món del futbol gràcies al seu càrrec de President del Barça (mai sinó, no hagués tingut accés ni al comprador ni al venedor si no fora per la seva posició privilegiada, per a mi és molt més greu la potencial incompatibilitat -real i manifesta- que podia incórrer. M' explico: suposem que en alguna de les clàusules de la compra-venda del Mallorca hi figura que si baixa a segona divisió es desfà l' acord. Que quan li toca jugar contra el Barça,en aquest ja no li fan falta els punts i al Mallorca (com s' està veient) sí. Què fer?. quin dilema!. Són 4.2 milions d' euros de comissió.... Hi ha un risc real d' adulterar la competició, o almenys hi ha un risc evident de sospita... Quin sarau, no?. I us imagineu si el Barça- Mallorca o viceversa és vital per a les aspiracions d' un i altre..?, i que si baixa a segona no hi ha operació...? Malo por donde se mire...
Moraleja:"si no vols pols no vagis a l' era" o "la mujer del César no solo ha de serlo, hay que parecerlo..."