diumenge, 22 de febrer del 2009

Les temporades són molt llargues

L’entrenador blaugrana Josep Guardiola s’ha passat mitja temporada provant de frenar l’eufòria desfermada pel bon joc, les golejades i l’avantatge insòlita aconseguida sobre el Reial Madrid, segon classificat, de 12 punts des de la jornada 15. No se n’ha sortit. La majoria de culers ja fa moltes setmanes que donen la Lliga per guanyada. I els més agosarats han parlat del triplet: Lliga, Lliga de Campions i Copa del Rei. Que el Barça no ho hagi aconseguit mai es veu que és un detall sense importància.
És sabut que les temporades es decideixen en el seu darrer terç, a partir de febrer. És en aquest moment en què cal arribar en plenitud física. Des de fa algunes jornades, els jugadors blaugrana han perdut aquella superioritat que feia que correguessin més i durant més estona que tots els seus rivals, fent una exhibició de potència i velocitat aclaparadora. Davant dels primers senyals d’alarma, Guardiola va dir que l’equip no està cansat, però és cert que aquella prepotència s’ha anat escolant.
Anit, contra l’Espanyol al Camp Nou, aquesta pèrdua de consistència va ser una de les claus de la derrota per 1 a 2. L’expulsió de Keita al minut 38 de la primera part, absolutament injusta, va marcar el transcurs del partit. Tot l’arbitratge ho va fer, de fet, que va ser molt dolent i va perjudicar clarament els blaugrana. Però, tot i això, també és cert que abans de l’expulsió el 0 a 0 era un resultat just.
Mentrestant, el Reial Madrid va guanyar per 6 a 1 al Betis i en dues jornades ha retallat 5 punts. L’avantatge blaugrana és encara de 7 punts, que és molt. Però les dinàmiques han canviat. El Barça, especialment els seus directius i tot l’entorn, ha de recuperar la humilitat. A mi em sembla que no costa tant d’entendre que l’excel·lència aconseguida fins ahir es deu al treball, la qualitat i l’encert i que és d’una dificultat extrema. De tots aquests ingredients en caldran molts. Només els qui ho donaven tot per fet han d’estar preocupats. La resta saben que les temporades són molt llargues i que, com ahir, tot està encara per fer.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sembla que els equips enguany el seu unic objectiu suigui posar les coses complicades al barça i a ningu mes.
I si no que ho preguntin al Betis que anit semblaben xaiets.
M'agradara veure els pericos d'aqui 7 dies.

Anònim ha dit...

En Pep va tirar el partit amb el canvi d'Etoo per Gudjohnsen. Amb un equip lógic al segon temps, estic segur que com a mínim empatem, però ve tenir una aparició divina.

I que no renovin a Victor Valdés, si us plau.

Lluis

Eduard Padró ha dit...

Jo sempre he pensat que la idiosincràsia del Madrid és poc democràtica, a can Barça el club és més dels socis. A Madrid no els importa que hagin canviat no sé quants entrenadors, que ho facin a mitja temporada. No els importa que el president hagi de dimitir per falsejar obertament una Assemblea de socis, no els importa que el seu director tècnic es gasti 40 kilos en dos jugadors normalets a mig Nadal. Si passés la meitat del que passa a Madrid al Barça, aquí ja hauríem tirat la temporada i qui sap si dues o tres, fins que la cosa es calmés... A vegades boquegem de "seny" i no sé quines coses més, però els que tenen les coses clares són a la meseta. El R. Madrid està per sobre i hi van a totes. Amb una fe molt propera al fanatisme, però que a l'esport funciona.
Ara serà molt fàcil criticar aquell jugador o aquell altre, o pensar que els equips es deixen guanyar contra el Madrid... va, home, va! Això són collonades! Els equips sempre volen guanyar al Barça i al Madrid. I els jugadors que hi ha al camp són els que són i hi hem d'estar a totes! Quan salven punts fem una ganyota i quan la pifien, aprofitem per matxucar-los... tela...
El Barça va caure a la trampa de l'Español entrant al joc físic i de tanganes...si haguéssim jugat a futbol, ells eren molt inferiors.
De totes maneres encara hi ha marge com diu l'amic Badia. A Madrid encara fa fred (estan a -7) però el Barça ha d'intentar retrobar l'estat anímic i de forma que va fer meravellar a mig món. Confio en Guardiola, en sap molt de futbol, confio en els jugadors i les ganes que tenen de guanyar. No confio tant en la paciència de la gent ni ens alguns periodistes que tot aquest temps han estat calladets però esmolant ganivets esperant un moment així per començar a trinxar carnada...
Bé, ja em calmo, hehe... aquesta setmana Champions i de nou a la lliga, espero que l'equip es recuperi.
SALUT!