dimarts, 10 de febrer del 2009

En quin món viuen?

Divendres ens vam assabentar que el jove davanter blaugrana Bojan Krkic no sap qui és Enrique Castro Quini. I, a través de Els millors anys de la nostra vida del Bernat Soler, que Andrés Iniesta en té alguna referència i que dos jugadors vinguts de fora, José Manuel Pinto Colorado i Eidur Gudjohnsen, en tenen força més nocions. Bé, en les seves declaracions, el porter va demostrar que és un veterà absolut perquè va articular un discurs que, tret de la referència a que recordava vagament haver-lo vist jugar, tant valia pel Quini com per l’Eulogio Martínez, per posar un cas qualsevol. L’islandès, en canvi, sabia de qui parlava i es notava.
La pífia va generar un cert debat sobre el grau de coneixement que els jugadors han de tenir sobre la història del club que els dóna fama i molts diners. I jo hi afegiria sobre la seva professió de futbolista. És clar que molts dels periodistes que ens podem posar a criticar la ignorància d’aquests jugadors, potser tampoc seríem capaços de respondre un qüestionari, no de cultura general, sinó de la matèria amb què ens guanyem la vida. Per tant, prudència.
Jo no crec que cap jugador ni cap representant del FC Barcelona, ni cap periodista tampoc, hagi d’encertar totes les preguntes del Trivial. Ara, trobo que hi ha una sèrie de fets, de personatges, que no poden ser ignorats si es té un mínim de vergonya professional. I Quini és un cas d’aquests. I no tant pel que va representar com a futbolista de l’Sporting de Gijón i del Barça, sinó perquè el seu segrest és un fet insòlit que s’ha recordat a bastament els últims anys. A més a més, de Quini se n’ha parlat darrerament molt, per la malaltia greu que sortosament sembla que ha superat i, sobretot, els mitjans s’hi han referit del dret i del revés aquesta setmana passada mateix, per la seva vinguda al Camp Nou com a entrenador substitut. És per això que jo em pregunto: aquesta canalla, llegeixen els diaris esportius, escolten les ràdios o miren les televisions? I quan ho fan, capten alguna informació? I si no en treuen cap, en quin món viuen exactament?

6 comentaris:

Eduard Padró ha dit...

També vaig llegir fa pocs dies que en Leo Messi reconeixia que l’únic llibre que havia llegit i amb prou feines era un sobre Maradona... I jo em pregunto: aquest noi no ha estudiat a la Masia? No fan educació Primària i Secundària? Una cosa és que fitxis a algú quan ja se suposa que ha adquirit l’educació acadèmica pertinent i no te’n facis càrrec, però amb els xicots de la Masia caldria tenir molta més cura a nivell formatiu...
I no els aniria malament una assignatura d'Història Blaugrana.
SALUT!

Anònim ha dit...

I ja que hi som, en Carles Puyol acaba d'estrenar bloc només en castellà.
No tenen amics,família o assessors aquests nois?

Anònim ha dit...

Es indignant. Potser en Bojan no sàpiga ni qui es en Zubizarreta o Urruti. I això ho hauria d'haver mamat desde petit. Un mínim d'interès per saber quins altres 9 han marcat época a can Barça. Pero res de res, tú...patètic.

De què serveix fer cantera si no tenen el menys mínim interès per la historia del Club? per això que vinguin africans i els ensenyem a parlar català.

Anònim ha dit...

Voldriem que a part de jugar molt bé i fer molts gols, els joves jugadors del barça sapiguessin de futbol, com a mínim la història del club que els hi paga aquests astronòmics sous. També voldriem que fossin el gendre perfecte, els més guapos i els més llestos. És clar que ho voldriem, però sembla que no és així.
Bona part del jovent d'avui en dia no te cap mena d'interès en voler saber coses més enllà del que se'ls fa estudiar a l'escola. És més, diria que un cop estudiat i passat el pertinent examen, se'n obliden.
He vist a molts joves universitaris jugant al trivial, que no saben absolutament res sobre temes de cultura general que per un altre serien obvis. El pitjor de tot és que ni tant sols els hi sona.
No sabria dir de qui és la culpa, si d'ells mateixos pel poc interès en voler saber, o de qui els hi hauria d'ensenyar.

Anònim ha dit...

Mira Jordi, si en Bojan les enxufés com hauria de fer, doncs potser no m'hi miraría tant, pero si a sobre, s'ens converteix el noiet de la casa en el Savioleta català (per lo dolent que és) doncs aleshores si que m'enprenyo.

I la culpa la ténen els mitjans de comunicació, la Corporació i tal, d'inflar el "globus Bojan" de manera totalment artificial. Va ser lamentable el tracte que van donar a Giovani Dos Santos l'any passat perquè era "el rival" de Bojan, però es clar, aquéll era brasiler y aquest de Linyola, oi?

Mecaguncony!!

PD: Un altre día parlarem del macaguncony....

Anònim ha dit...

No fotem. Bojan pot ser tontet, que ho és, i pot no coneixer el passat del seu club, ni Basilea ni Quini, per plorar... però si fòs un crack, ens oblidaríem. La realitat és que està molt molt lluny de l'africà. És un davanter bonet, però insuficient pel Barça.