dijous, 26 de febrer del 2009

El debat Valdés

Ho diré de bon començament: crec que és un error debatre sobre la porteria. Perquè aquesta és la posició més delicada d’un qualsevol equip. La porteria requereix estabilitat, que tingui un titular indiscutible; és un mal que no vol soroll. D’altres posicions resisteixen millor que els seus titulars estiguin constantment qüestionats perquè les seves intervencions no són mai tan determinants.
Víctor Valdés és el titular de la porteria des de fa unes quantes temporades. S’ha guanyat el lloc, malgrat no gaudir de la unanimitat del barcelonisme. No obstant, el seu gran mèrit és haver tancat –o mig tancat– el debat de la porteria. Des de la marxa d’Andoni Zubizarreta i fins a l’arribada de Valdés, la porteria del Barça havia estat inestable. Només Rudd Hesp s’hi va consolidar, però per poc temps. Arnau i Reina són dos bons porters, especialment el segon, que no s’hi van poder quedar.
Valdés ha fet pífies molt sonades. Cada temporada en fa alguna, encara que no totes acaben en gol. Els passa a tots els porters. Ni Iker Casillas se n’escapa. Però també ha tingut actuacions molt meritòries i ha donat molts punts i algun títol; la Lliga de Campions de París, per exemple. Personalment, al marge de no voler participar d’un debat que considero inadequat, crec que Valdés és un molt bon porter i que té el caràcter necessari per ser el del Barça.
Sobre la suposada pífia de Lió, tinc els meus dubtes que fos tan flagrant com s’ha dit i com de fet va semblar en directe. Vaig escoltar l’exporter Santiago Cañizares comentant la jugada. Sap de què parla, és clar. Creu que el xut era aturable, però que calia fer una gran intervenció perquè la pilota anava molt alta i va caure molt de cop. L’error de Valdés va ser interpretar que Juninho faria una centrada i fer un pas endavant per avançar-s’hi. Per aturar el xut s’hauria d’haver quedat sota els pals i fer una molt bona intervenció, perquè la pilota venia amb un efecte complicat d’interpretar.
Modestament, em sembla que un gol o dos no justifiquen un debat d’un abast i una transcendència semblants.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi estic d'acord. Jo també crec que en Valdes és un bon porter pel Barça.
El problema, és que els dos darrers gols encaixats i considerats pifies per a la majoria dels seus detractors, han costat punts.
I una altra cosa, tothom sap de la simpatia mútua que és tenen el Valdes i el Cañizares.

Anònim ha dit...

El problema es que les pifies dels porters son sempre molt evidents, pero no ho son igualment les pifies habituals de Eto'o devant de la porteria?

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Gràcies per haver borrat el comentari , així demostra la meva teoria , primer que la premsa protegeix a Valdés i segon que Jordi Badia també el protegeix , juntament amb els camàlics que rebent ordres han eliminat el missatge demostrant la poca llibertat d´ expressió manifesta . Fins i tot faltant al respecte a Valdés és tenir-li massa respecte .

Jordi Badia ha dit...

@ anònim
Des que vaig començar aquest bloc, només he esborrat dos comentaris. En un dels primers articles vaig anunciar que eliminaria només, però tots, els comentaris en què s'insultés algú, fos a mi o fos a qualsevol altra persona.
Accepto totes les crítiques, encara que no estiguin argumentades. Però no els insults.
És la norma d'aquest bloc.
Pel que fa Valdés, jo no el protegeixo, ni a ell ni a ningú. Expresso la meva opinió i punt.

Anònim ha dit...

gràcies per tornar-me a donar la raó . Ah ! i per cert , ara ja pots tornar a fer un article describint la posició normal i comuna de Valdés en qualsevol situació : una estatua . Si a la porteria hi possèssim un jerro de la dinastia Ming , un ram de flors , una papaera , una cadira , un cendrer , una burilla , un excrement de qualsevol animal , etc.. farien la mateixa funció que ell . O no ho vas veure ahir ? Oi que ho haveu vist ? . U HAVEU VIST ?