dissabte, 30 de maig del 2009

La Champions, TV3 i la Volta

El desplegament que TV3 ha fet per a cobrir la informació d’abans i després del partit, comptant-hi la rua i la festa al Camp Nou de celebració dels títols de la Lliga de Campions, la Lliga espanyola i la Copa del Rei, ha estat espectacular. No només el departament d’esports en ple es va desplaçar a Roma per a cobrir la informació del partit des de tots els vessants possibles i imaginables, sinó que la resta de programes estrella de la seva graella també ho van fer, tret dels Telenotícies i el Club Súper 3. Des de certs sectors, aquest desplegament tant extraordinari ha estat criticat, per aclaparador i exagerat. És veritat que tots els mitjans han procedit semblantment, però a TV3 se li ho retreu perquè és pública. El cost d’aquest desplegament no ha estat especificat tot i que ha de ser molt elevat. Ara: els índexs d’audiència que ha fet públics la mateixa cadena també són extraordinaris, amb quotes pantalla màximes del 45 per cent, que avalaria l’aposta dels directius de TV3.
És indiscutible que TV3 ha de fer un esforç per a la cobertura d’un esdeveniment que genera tanta expectació a Catalunya i que treu tanta gent als carrers de Barcelona. Si a més a més hi ha d’enviar els seus presentadors estrella, de programes no esportius, és opinable.
Per a mi, el més sorprenent i censurable no és aquest desplegament tan absolut sinó el contrast que es produeix a l’hora de cobrir d’altres esdeveniments com la Volta Ciclista a Catalunya, disputada la setmana anterior i que comptava amb la presència destacada d’Alejandro Valverde, i que ha merescut només un resum a dos quarts de nou del vespre pel Canal 33. Em sembla que la desproporció és inexplicable. La Volta, i d’altres competicions d’aquesta mena, si no les dóna la televisió pública de Catalunya, vull dir els quilòmetres finals que es considerin de cada etapa, no les dóna ningú. És clar que té un cost, però és un percentatge ínfim respecte el que ha costat el desplegament per la Champions. I em semblava que TV3 tenia una funció de servei públic. La Volta i d’altres esports es moren. Al final, entre tots, farem que tinguem Barça i prou.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla be el desplegament per seguir la festa del triplet,ja que si han tingut l'audiencia que dius es un encert com a negoci.
El que em sembla una llençada de diners escandalosa es enviar un equip de reporters a veure si Romario fa el gol mil o seguir en Messi i d'altres jugadors del barça per mig mon, nomes per partits de costellada.Aquest diners s'hi que s'haurien de destinar a la Volta o altres esports no tant majoritaris com el futbol, pero que segur interesen a molta gent.

jan ha dit...

El desplegament és propocional a l'expectació que genera cada esdeveniment. TV3 és un desastre, però amb això no ho ha fet tant malament.