dissabte, 2 de maig del 2009

Exhibició, pallissa i Lliga al sac

Un 2 a 6 al Santiago Bernabéu ho expressa tot. El FC Barcelona ha fet una exhibició de futbol i li ha fet mig cabasset de gols al Reial Madrid al seu camp, en un partit en què hi havia el títol de la Lliga espanyola en disputa, o més o menys, vull dir en un partit de caixa o faixa, que els madridistes havien plantejat com un vaitot, després de protagonitzar una persecució incansable i agònica. El Reial Madrid havia plantejat aquest partit com la batalla final per la Lliga, i el FC Barcelona l’ha guanyada i ho ha fet amb un resultat mai vist, un 2 a 6 insòlit. Parlar de partit històric és avui sí correctíssim perquè aquest partit perdurarà a la memòria col·lectiva dels barcelonistes per sempre més. Avui és un d’aquells dies en què tots els culers recorden algun familiar que ja no és amb ells i amb qui els hauria agradat viure un vespre com aquest, o en què els pares diuen als seus fills que gravin ben al fons de la seva memòria el que han viscut perquè difícilment ho tornaran a veure. Una jornada històrica, sí. No té la transcendència nacional del 0 a 5 del 1974, perquè aquella golejada es va produir en el context polític del tardofranquisme i perquè el FC Barcelona duia 14 anys llargs de patiment. Són dos partits distints que no es poden comparar i no ho hem de fer. Però aquest té la mateixa força i té la mateixa capacitat per a enfortir l’autoestima i l‘orgull dels culers per un triomf que és encara més absolut i incontestable i que donarà la volta al món i que farà augmentar, segur, el nombre d’aficionats blaugranes. La superioritat barcelonista, que fins abans d’aquesta jornada no es veia reflectida en els quatre punts de diferència a la classificació, ha quedat plasmada en el marcador de manera rotunda i justa. El triomf li dóna al Barça el títol de la Lliga. I els sis gols d’Henry (2), Messi (2), Puyol i Piqué, més la mitja dotzena d’ocasions més que ha tingut, certifiquen de manera perfecte i indiscutible la superioritat del FC Barcelona aquesta temporada. Què més es pot demanar!

3 comentaris:

Girifràs ha dit...

Una exhibició de joc i gols mai vist, i dificilment ho tornarem a veure mai més. O poster si, ara no ho sabem.
Enllaçant amb la teva frase final,i posats a demanar, jo demanaria el mateix partit i resultat dimecres que ve a Londres.
Per demanar que no quedi!

Alan Smart ha dit...

Fantastic

Next stop Stanford Bridge

Watch my new Barca video made for the match -in Scotland!

Salud!

Damsam ha dit...

Tardaremos en ver una gesta como la de ayer. hay que disfrutarlo y enseñarlo en las escuelas de futbol. Lo malo es que ahora cualquier partido parece un peñazo.