dimarts, 19 de maig del 2009

El cas Valverde i altres misèries

El ciclista Alejandro Valverde va debutar ahir a la Volta Ciclista a Catalunya. No hi havia de participar, però com que el Comitè Olímpic Italià (CONI) l'ha sancionat i no podrà disputar el Tour, perquè hi ha una etapa que va per Itàlia, ha canviat els plans. La Volta, amb greus problemes econòmics, que n'han amenaçat la celebració fins fa poques setmanes, hi ha sortit guanyant. La sanció del CONI -també ho ha fet el de Dinamarca- és sorprenent. Sobre la qüestió del dopatge ja m'hi he pronunciat moltes vegades. Però aquesta vegada trobo que el cas va molt més enllà. A Valverde no l'han enxampat mai. La sanció l'apliquen perquè han deduït que una de les bosses de sang intervingudes en l'Operació Port, contra el doctor Eufemiano Fuentes, de febrer del 2006, era de Valverde. L'Operació Port es adreçar contra l'esport d'elit a Espanya, tot i que pràcticament només els ciclistes són els que han rebut. Valverde ha passat tots els controls antidopatge que li han fet i, no obstant, el sancionen per dos anys. No em sembla que la presumpció d'innocència s'hagi respectat en aquest cas. Tot el que envolta el ciclisme ja és prou desgraciat. Aquella operació encara cueja quatre anys després sense que la justícia l'hagi sabut tancar. La Volta i el Giro han acabat coincidint en el calendari, una mostra més del desconcert que hi ha. A més, diumenge, els ciclistes que corren la ronda italiana van plantar-se perquè s'han afartat dels trams perillosos amb què els responsables de les etapes han obsequiat els telespectadors. I sí, si no et poses a la pell del qui va dalt de la bicicleta, enmig d'un centenar d'altres ciclistes, a 60 quilòmetres per hora, si ets capaç de fer-ho, és emocionant veure com les arribades es fan entre rotondes, giragonses, trams que es fan estrets de cop i d'altres paranys; un helicòpter ho ensenya amb tot detall. Els ciclistes es van plantar diumenge. S'ha fet córrer que Lance Armstrong en va ser l'instigador. Ivan Basso, guanyador el 2006, ho ha negat i, això sí, ha demanat disculpes i ha assegurat que no ho tornaran a fer. L'espectacle ha de continuar.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Una bossa de sang amb EPO d'Alejandro Valverde va ser trobada a Can Fuentes. Sí, era l'època que Valverde guanyava les etapes de tres en tres, com l'època que la ONCE ho guanyava tot, com l'època on els maratonians espanyols es formaven al planeta Mart, l'època d'aquell saltador anomenat Lamela... Si tothom ho sabia i ho veia i a sobre es troba la bossa de sang, perquè no ho sancionem d'una vegada? Enhorabona al CONI. STOP a la farsa a l'esport espanyol, vive Juanito Muelhegg.

Anònim ha dit...

Em sembla que els primers culpables del tema del dopatge son els organitzadors de les curses.No es "huma" fer etapes de 200 i pico km.,amb no se quants ports de muntanya,i tot aixo durant tres setmanes.
Aixo no hi ha cap cos huma que ho aguanti per molt entrenat que estigui.
Crec que els afeccionats al ciclisme de sofa hauriem de triar entre l'espectacle o sencillament ciclisme.
Si volem espectacle no ens queixem de quina manera ens el serveixen els protagonistes. No conec ningu que es queixes si en Jimi Hendrix anava drogat despres de un gran concert.

Damsam ha dit...

Muy buen post.

En nuestra web www.elbanquillovisitante.com organizamos nuestro I concurso al mejor blog de la temporada.

Entra en esta dirección y apuntate!!!

http://www.elbanquillovisitante.com/2009/05/i-concurso-el-banquillo-visitante.html

Saludos,

Damsam