dimarts, 12 de maig del 2009

Coses que costen d'entendre

La disputa del GP de Fórmula 1 a Montmeló ha deixat una parell de qüestions que val la pena comentar. La primera és que cada vegada es fa més difícil d’entendre què caram ha succeït aquest hivern perquè la graella hagi donat un canvi tan espectacular. L’excusa del doble difusor no sembla una raó ni suficient ni convincent. Durant els entrenaments previs a l’inici del mundial i fins a la cursa de Catalunya, l’argument més entenimentat deia que Ross Brawn havia estat el més llest de tots a l’hora d’interpretar el reglament (potser amb connivència amb la FIA, tot sigui dit) però que un cop posades sobre la taula quines eren les regles del joc, les grans escuderies farien les millores permeses i escurçarien les distàncies a partir de Montmeló. Doncs, res de res. Segon doblet de Brawn GP i Jenson Button que ja porta 4 victòries en 5 GP. Tal com van les coses, el més probable és que els grans ho deixin estar i es dediquin a llegir-se bé el reglament per a la temporada que ve no sigui que un altre enginyer espavilat els torni a passar la mà per la cara. El mundial quedarà reduït a una batalla entre els Brawn i els Red Bull els quals, per a acabar-ho d'embolicar, corren que se les pelen sense doble difusor ni el KERS dels trons.
La segona qüestió incomprensible té a veure amb l'afluència de públic. Hi van anar 92.430 persones, una xifra que és espectacular malgrat que queda lluny dels 132.600 de l'any passat i els 140.770 de en fa dos. El que resulta incomprensible no és que el públic hagi disminuït, sinó algunes valoracions que es van sentir abans que els semàfors es posessin en verd. Fernando Alonso ho va dir molt clar: si tothom ha de reduir costos i salaris per a fer front a la crisi, els organitzadors també podrien pensar en abaixar el preu de les entrades. El vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, en va fer una lectura un pèl distinta. Per a ell, la disminució era relativament important perquè el més substancial era el calaix que s'havia fet, de molts milions d'euros. Dir-ho amb una acreditació de convidat penjada al coll em va semblar de mal gust.

2 comentaris:

Srgon Pal ha dit...

Ja se sap que Esquerra és culpable de gairebé tot, però amb la "merda" que envolta la F1 em sembla excessiu encolomar-li -també- la baixada d'espectadors, independentment que el Carod pagui o no pagui, que segurament no és l'únic que no paga, ni de bon tros.

Jordi Badia ha dit...

@ Srgon Pal
Vaig estar a punt de no fer el comentari perquè m'imaginava que hi hauria una reacció semblant. No tinc res en contra de ERC ni del Carod. Per això el vaig acabar fent. El que passa és que el comentari el va fer ell; hagués dit el mateix si l'hagués fet un altre. I, en cap cas, encolomo la baixada d'espectadors ni a ERC ni al Carod. Trobo lògic que Carod no pagui entrada i vagi de convidat a la F1, en cas que l'hagin convidat, és clar. Tot i que sempre he pensat, i quan estava al Barça ho vaig veure molt de prop, que hi ha molta gent que s'ha acostumat a anar a tots els espectacles que els plau sense pagar mai ni una entrada. A vegades els toca, a vegades no, però sempre s'ho fan venir bé per a que els convidin.