divendres, 1 de maig del 2009

El CSKA, més equip

L’esperança blaugrana ha durat gairebé 33 minuts. Fins que el lituà del CSKA de Moscou, Ramunas Siskauskaus, ha anotat un triple i ha posat per primera vegada el seu equip per davant del marcador (59 – 62). A partir d’aquell moment, a 6’37’’ del final del matx, els russos han anat sempre per davant i han controlat l’única envestida del FC Barcelona, un triple de Navarro fregant l’últim minut que ha situat els blaugranes a 2 punts (74 – 76). No hi ha hagut res a fer. Al final, 78 – 82 per al CSKA que jugarà la seva quarta final de l’Eurollliga consecutiva. De les tres anteriors, n’ha guanyat dues.
Les esperances per al bàsquet blaugrana d’arribar a la final han durat 33 minuts. Dir-ho així és tècnicament correcte. I també és just dir que l’equip no s’ha donat mai per vençut i que ha lluitat el partit fins al darrer instant. Ara: des del darrer tram del primer quart s’ha vist que el CSKA era superior al FC Barcelona tant com a conjunt com jugador per jugador. El Barça ha sortit en tromba i ha agafat un avantatge substancial (17 – 6). Anotava tothom i el ritme era ràpid, com pretenien els blaugrana. Ha durat poc. El CSKA ha agafat de seguida el control del partit, malgrat que el resultat del primer quart (21 – 12) encara no reflectia el seu domini. Sí que era evident en detalls com les dues personals de Navarro. El CSKA ha guanyat els altres tres períodes: 15 – 20, 20 – 22 i 22 – 28.
El Barça s’ha anat esbravant a poc a poc. Pel fet d’anar per davant del marcador durant més de tres quartes parts del partit ha fet la sensació que la semifinal es podia guanyar. Només era una mort lenta davant d’un equip amb una qualitat competitiva extraordinària. Han anul·lat Navarro, que amb 3 personals als 5 minuts del segon quart, s’ha hagut de passar més de mig partit a la banqueta. I han rematat la victòria amb Siskauskas, que ha fet 29 punts, 19 dels quals al darrer quart. Només Andersen (24 punts) s’ha mantingut tot el partit al mateix nivell.
Una derrota que sap greu perquè és una altra oportunitat perduda. Però davant d’un equip superior i resistint amb dignitat fins al final.