diumenge, 8 de març del 2009

Victòria per a recuperar sensacions

El FC Barcelona va vèncer anit al Camp Nou l’Athletic Club de Bilbao per 2 a 0 (Sergio B. i Messi) en un partit que va tenir com a fet més destacable que els blaugrana, gairebé un per un i com a col·lectiu, van recordar l’equip que tant havia meravellat durant el primer terç de la temporada. El 2 a 0 no reflecteix la superioritat blaugrana i encara menys ho fa la manera com els gols van ser marcats, tots dos a pilota aturada –a més, el segon va ser de penal poc clar. A l’equip li va costar arrencar, però amb la tranquil·litat dels dos gols va donar pas a un allau de bon joc i ocasions a dojo que ni Henry ni Eto’o, sobretot, van encertar a culminar, unes vegades pel pal (fins a tres vegades va colpejar-hi la pilota), d’altres per les aturades d’Iraizoz i, unes quantes més, per la innocència i la mala punteria de les rematades de la parella de davanters.
En els darrers partits, dins de la mediocritat del col·lectiu, s’havien pogut apreciar recuperacions físiques d’alguns jugadors; de Messi a Mallorca, per exemple. Anit, llevat potser de Xavi, la resta van acostar-se al seu millor nivell. Especialment remarcables van ser les aportacions de Sergio B., Iniesta i Messi. Amb la tornada del millor nivell individual dels jugadors més decisius, la millora en el joc col·lectiu va ser molt visible.
És clar, la recuperació de les bones sensacions ha estat afavorida per l’ensopegada del Reial Madrid al Santiago Bernabéu davant de l’Atlètic de Madrid. L’empat a 1 gols atura la ratxa de 10 victòries seguides i situa l’avantatge del FC Barcelona en 6 punts (bé, 3 segons els comptes del president madridista Vicente Boluda). El contrast entre els blaugranes i els blancs continua sent més ampli del que la classificació reflecteix. El Reial Madrid va salvar ahir un punt gràcies a un gol en fora de joc i a les pífies dels matalassers.
En tot just tres dies, des de l’aturada del penal per part de Pinto a Mallorca a la victòria d’ahir, l’ànim blaugrana ha canviat com un mitjó. Dimecres toca reactivar el tercer front, la Lliga de campions. Les sensacions tornen a ser bones.

1 comentari:

Un Crit Valent! ha dit...

Hola Jordi:
Pe fi recuperem la "normalitat" de fa setmanes. Fem bon futbol i els de blanc empatant en fora de joc.
El que deia, lo normal.
Salutacions i Visca el Barça
Quim