dilluns, 30 de març del 2009

Un començament espectacular

El primer GP de la temporada de Fórmula 1 ha servit per a comprovar que els que havíem opinat que els resultats dels entrenaments de les setmanes prèvies a l'inici del campionat no eren del tot significatius ens vam equivocar i força. Ni Ferrari, ni Renault ni, sobretot, McLaren havien fet una pretemporada digne de les seves aspiracions. I a Melbourne, tret del campió del món Lewis Hamilton, que va acabar tercer sortint des de la cua de la graella, tampoc van ser els aspirants al títol que se suposa que són. Els Ferrari van espifiar-la del tot, amb Massa abandonant a mitja cursa, i Raikkonen fent-ho al final. I a Renault, Fernando Alonso va acabar cinquè gràcies als abandonaments dels del davant.

El GP d'Austràlia va ser una cursa molt llarga, vull dir que fins al final de tot no es va saber què succeiria, tret que guanyaria Jenson Button. Els dos Brawn van fer primer i segon; el brasiler Rubens Barrichello perquè des de la quarta posició va veure com Vettel (Red Bull) i Kubica (BMW) van topar lluitant pel segon lloc a tres voltes de l'acabament i van haver de plegar i mirar com el brasiler els superava. Feia un munt d'anys que una escuderia debutant no col·locava els seus pilots al primer i segon lloc del podi. És una sorpresa que, per la manera com ha esdevingut, per força ha d'acabar tenint alguna mena de conseqüència. No és previsible que el Comitè d'Apel·lació de la FIA digui a mitjans d'abril que els difusors que utilitzen Brawn, Toyota i Williams i que els dóna un avantatge clar respecte la resta de cotxes són il·legals. El més normal és que les escuderies que no els tenen els incorporin al més aviat que puguin.

La cursa d'ahir va ser espectacular, certament, amb un munt d'avançaments com poques vegades s'havia vist i que s'han d'atribuir als canvis a la normativa, especialment pel que fa l'aerodinàmica, i sortides del safety car cada dos per tres. Ara, als més optimistes se'ls port argumentar que Button va dominar des de l'inici i fins al final, de divendres a diumenge, sense deixar que cap altre pilot se li acostés. És de desitjar que algú s'espavili.

2 comentaris:

jaume el noi ha dit...

Jordi, si disposeu de deu minuts, feu un tomb pel bloc d'en Martí Roselló, em fa l'efecte que us agradarà el que hi ha penjat.
Fins aviat.

Jordi Badia ha dit...

@jaume el noi
I tant!!! moltes gràcies.