dilluns, 9 de març del 2009

Per a no prendre mal

Dissabte, el FC Barcelona va guanyar l’Athletic Club i el Reial Madrid va empatar a casa amb l’Atlètic de Madrid. Un i altre resultats han provocat un capgirament extraordinari dels estats d’ànim d’aquí i d’allà. És lògic. El Madrid havia retallat 8 punts en les darreres tres jornades i l’eufòria d’allà s’havia convertit, en una proporció semblant, en neguit barcelonista. Ara: el que no hauria de ser tan normal és passar de parlar de crisi a donar la Lliga per guanyada. A mi em sembla una irresponsabilitat.
Si algú es pren la molèstia de mirar el calendari que li espera al Barça veurà que n’hi ha per prendre-s’ho amb molta calma i prudència. Ara vénen un parell de setmanes relativament tranquil·les. Els desplaçaments d’Almeria i Valladolid no seran senzills, ni la visita del Màlaga tampoc no ho serà, però entre setmana no hi ha partit. Tanmateix, a partir del 5 d’abril i fins al 17 de maig, és a dir, en sis setmanes disputarà 8 partits de la Lliga espanyola, els quarts de final i les semifinals de la Lliga de campions –en cas, és clar, de superar l’Olympique dimecres– i la final de la Copa del Rei. 13 partits en sis setmanes. El desgast físic i mental serà colossal.
A partir d’ara, a la Lliga no hi ha cap rival fàcil. Tothom s’hi juga una cosa o una altra i tots els equips disputen els partits com si fossin finals. En aquesta jornada hi ha un munt d’exemples per posar. I entre els 8 partits, hi ha els 4 del davant. A la primera volta, el Barça va fer 12 punts de 12, un registre que és improbable repetir. Els quarts de final i les semifinals de la Lliga de Campions són, amb la final, el veritable campionat; la intensitat amb què es juguen val per a tota una temporada. I la final de la Copa del Rei contra l’Athletic Club no tindrà res a veure amb el partit de dissabte.
Aquesta anàlisi és d’una simplicitat aclaparadora. I rigorosament certa. La recuperació de l’equip, que s’haurà de confirmar en els propers compromisos, permet encarar aquest marató amb confiança. És molt, però és tot.

1 comentari:

Lenny ha dit...

Comparteixo el teu punt de vista, això encara no ha entrat a la recta final ni de bon tros. Quedan encara molts punts per perdre i tot dependrà de que un petit sotrac d´un coincideixi o no amb una bona ratxa de l´altre. En definitiva, que queda un món.

De totes maneras jo ja vaig alucinar amb la reacció de la majoria de culers rera la derrota al Calderón. Crec que en Pep es mereix molt més crédit que això.