dilluns, 16 de març del 2009

Cop d’autoritat

El FC Barcelona va respondre a la victòria de dissabte per 2 a 5 del Reial Madrid contra l’Athletic Club de Bilbao amb un triomf per 0 a 2 (gols de Bojan) al camp de l’Almeria. La distància a la classificació es manté en els 6 punts. Ara: entre un i altre equip, entre madrilenys i blaugranes, vistos els dos partits, hi ha una diferència abismal, que no queda reflectida de manera exacta en l’avantatge que té el Barça en el campionat, i que només el calendari de l’un i altre dels mesos d’abril i maig, pot capgirar.
Dissabte, el Madrid va obtenir a San Mamés un resultat inesperat i espectacular perquè venia de perdre de manera contundent a Liverpool i perquè fer-li cinc gols a l’Athletic al seu camp, especialment aquesta temporada, no és mai senzill. No obstant, aquest 2 a 5 no reflecteix correctament el joc que van fer els madrilenys i els bascos, que va ser molt més igualat; l’únic que recull són els efectes d’un arbitratge barroer i il·lògic.
I, de la mateixa manera, el 0 a 2 del Barça a Almeria tampoc explica la superioritat dels blaugranes ni l’excel·lència del seu joc que ahir, a diferència dels últims partits, va tenir continuïtat durant els 90 minuts del partit. A la primera part, el porter brasiler dels andalusos, Diego Alves, va salvar el seu equip d’una golejada amb tres aturades improbables; a la segona, les dues rematades que li va fer Bojan ja van ser impossibles, la primera perquè venia d’un xut al pal de Messi i la segona perquè va entrebancar-se en un defensa.
La Lliga espanyola s’ha convertit en un duel entre el FC Barcelona i el Reial Madrid. Si fos per la qualitat i l’estat de forma i anímic, el resultat final es podria donar per descomptat. Tanmateix, en l’esport no es pot donar mai res per fet –per exemple, dubtar de l’alineació de Bojan i de deixar Eto’o i Henry a la banqueta– i, en aquest cas, a més a més, el calendari pot ser un factor que intervingui. El Barça és viu a les tres competicions i se les jugarà en 6 setmanes, mentre que el Madrid es podrà concentrar a la Lliga. Cada any fos així!