divendres, 13 de març del 2009

És possible la Lliga de Campions?

Un cop disputats els vuitens de final de la Lliga de Campions és moment de fer un cop d’ull als rivals que han passat el tall i escatir quines possibilitats té el FC Barcelona de ser el 27 de maig a Roma i endur-se el títol. Dels vuit classificats, n’hi ha quatre que si acaben sent els campions no serà cap sorpresa: Manchester United, Liverpool, Chelsea i FC Barcelona. En un graó inferior hi ha el Bayern de Munic i l’Arsenal i com a equips amb teòriques menys probabilitats hi ha el Vila-real i el Porto.
És clar que totes les anàlisis que es puguin fer prèviament són un pur divertiment perquè els partits de futbol, com els melons, fins que no els proves no saps si són dolços. A més, falta conèixer dos factors que si bé no són determinants sí que tenen un pes considerable en el resultat de les eliminatòries. Un és el resultat del sorteig que es farà el dia 20. A banda de saber quins encreuaments queden establerts, també caldrà veure l’ordre dels partits perquè disputar la tornada a casa és un avantatge notable. I el segon factor és l’estat de forma i els efectius amb què arriba cadascun dels equips.
Amb les dades actuals, a partir dels partits que hem pogut veure en aquests vuitens de final, sembla clar que Manchester United i Liverpool són els dos equips més sòlids i competitius. Si afegim el Chelsea entre els candidats principals és perquè l’arribada del tècnic Gus Hiddink ha posat ordre a l’equip. Bayern, Arsenal, Porto i Vila-real semblen més vulnerables.
És clar també que de tots vuit, el FC Barcelona és el qui millor potencial ofensiu té i que quan aconsegueix imposar el seu ritme i velocitat de pilota és fa difícil de contrarestar. Ara: l’eliminatòria contra l’Olympique lionès també ha posat en relleu, la primera mitja hora de Lió i molta estona de la segona part del Camp Nou, que els blaugrana necessitaran més consistència defensiva i més capacitat de controlar el partit davant dels equips anglesos, almenys.
A l’espera del sorteig, la Lliga de Campions apareix ben oberta i amb el Barça entre els principals candidats.

2 comentaris:

Lenny ha dit...

En l´estat actual en que ens trobem - a mig camí entre les dubtes i la recuperació total - ho tindriem molt fotut contra Liverpool i Manchester, equips que a la Champions ho tenen claríssim.

Contra el Chelsea, com dius, es molt complicat perque Hiddink es un tros d´entrenador i el Chelsea te un equip molt dur i rocòs.

El Bayern potser ens aniría bé perque deixa jugar pero la pólvora que te al davant poc te a envejar a la nostra. Cas semblant el Villarreal però amb menys qualitat.

Jo m´inclino per l´Oporto, un rival antipátic pero que a priori no disposa de tants recursos ni tanta experiéncia com nosaltres.

Si haguès d´apostar els meus estavis, de totes maneres, apostaría a que no guanyem la Champions, doncs veig una posibilitat entre tres.

Anònim ha dit...

De fet, si l'objectiu és guanyar la champions, tant fa el rival que ens toqui a quarts, tard o d'hora els hauras de guanyar a tots.
L'any passat a vuitens i quarts vam estar de sort amb el sorteig, Celtic de Glasgow i Schalke eren rivals assequibles a qui vam eliminar.
Però després, a semis, ens toca el Manchester i ja sabem el que va passar.
Per tant, a mi m'agradaria el Liverpool a quarts, un equip que m'ha agradat sempre i que, a doble partit tenim més possibilitats d'eliminar, especialment si la tornada és a casa.
Convençut, vull el Liverpool encara que només sigui per anar al mític Anfield.