diumenge, 15 de març del 2009

Nota de dietari: Quin dissabte!

Dissabte a la tarda plenament esportiu. A l’hora de la migdiada, molt poques possibilitats d’endormiscar-se davant del televisor perquè el Manchester United i el Liverpool juguen a un ritme tan frenètic que et manté desvetllat encara que no ho vulguis. L’1 a 4 final, inesperat i sorprenent, tanca una setmana extraordinària pels de Rafa Benítez iniciada amb el 4 a 0 al Reial Madrid i fa a miques la imatge de consistència defensiva que durant tota la temporada havien mostrat els d’Alex Fergusson.
Després, més insospitat encara el final de la penúltima etapa de la París – Niça. Quan semblava que Alberto Contador tenia la volta ciclista a la butxaca, un esfondrament a l’últim port de muntanya li va fer perdre 3 minuts i la carrera ara és a mans del vencedor d’ahir, Luis León Sánchez, protagonista d’un atac valent i demolidor.
A les 6, a l’hora del berenar, presentació del meu llibre El Barça al descobert, a la seu de la Penya Barcelonista de Calaf i comarca davant d’una vuitantena llarga de barcelonistes de pedra picada. A Xavier Bosch, el periodista brillant i l’amic retrobat, li he d’agrair la glossa dedicada a la meva obra. Al Carles Frauca, el president de la penya calafina, l’esforç i el suport donat perquè la presentació anés bé. I als amics i companys culers que van prendre’s la molèstia de fer cap a Calaf, la seva presència tan encoratjadora i gratificant.
I, finalment, per tancar un dissabte a la tarda intens i emotiu, un Athletic Club – Reial Madrid amb més joc brut que futbol i amb un arbitratge estrany i dolent. El 2 a 5 final desfà l’esperança de veure mig tancada la Lliga. Al contrari, referma la dificultat que tindrà el FC Barcelona per a fer-se finalment amb el títol. El partit d’avui al camp de l’Almeria adquireix una importància vital. La desfeta madridista a Liverpool de dimarts i el conseqüent agreujament del caos institucional no ha causat el trencament del vestidor que es presumia; pot haver-lo blindat i tot perquè per als jugadors blancs és ja una qüestió de supervivència.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un dissabte rodó! (sempre i quan no tinguem en compte la derrota de l'Athlètic Club).
Les gràcies us les hem de donar els membres de la Penya Barcelonista de Calaf i comarca a tu Jordi i al Xavier Bosch per la gran presentació del teu llibre i per l'extraordinari i participatiu col.loqui amb que ens heu obsequiat.
A Calaf,malauradament, no podem gaudir de masses actes de nivell com el d'avui, i segurament per això la gent ha respost positivament de forma que s'ha omplert a vessar el nostre local.
En aquesta ocasió la Penya no es pot penjar cap medalla, simplement hem posat l'espai per poder fer la presentació. Tot el mèrit és teu per oferir-nos "El Barça al descobert" un llibre magnífic que ens ha fet coneixer una mica més la realitat actual del Barça.
Moltes gràcies, Jordi.