dissabte, 30 d’agost del 2008

Comença la Lliga, segueix el futbol

Aquest cap de setmana, milers d’esportistes competiran en un munt de disciplines diferents. Més o menys, com cada cap de setmana de tot l’any. Tanmateix, a partir d’avui els periodistes dirigirem la nostra atenció d’una manera exagerada cap al futbol.
Diuen que una part de l’èxit del rugbi es deu al que n’anomenen el tercer temps, en què els rivals al terreny de joc discuteixen del partit que han disputat tot rient al voltant d’una cervesa. De fet, no és res que passi només en el rugbi. Una de les gràcies de qualsevol esport consisteix a comentar les experiències viscudes amb els amics i companys, i que tot sovint només s’assemblen amb el que de veritat ha passat.
El futbol també té un tercer temps i, encara, un temps previ. I és per aquesta raó que és tan popular, més enllà de la incertesa del resultat, la senzillesa de les seves normes o la possibilitat de ser vist per molta gent en un estadi de gran capacitat. Perquè un partit de futbol no dura només 90 minuts més el temps afegit, sinó molt més. I tant és si hi ha polèmica arbitral o no. El partit continua les hores posteriors, amb les rodes de premsa dels protagonistes i les opinions dels experts, i l’endemà al bar llegint la crònica a l’hora d’esmorzar i discutint amb vehemència amb els companys de feina, que millor si són de l’equip més rival de tots, i l’altre dia i el següent a les tertúlies de les ràdios o a les portades dels diaris. Fins que arriba l’hora de parlar del partit següent i la roda torna a girar.
Aquest cap de setmana torna el futbol, si és que no n’hi ha hagut durant un estiu amb Campionat d’Europa i Jocs Olímpics. Aquest cap de setmana torna el futbol, però no només hi ha pilota. Hi ha també un gran premi de motociclisme en què Valentino Rossi pot igualar les 68 victòries de Giacomo Agostini a la categoria reina. I hi ha també l’inici de la Vuelta amb els guanyadors del Tour, Carlos Sastre, i del Giro, Alberto Contador. Hi ha motos i hi ha bicicletes, i hi ha molts altres esports. Però, sobretot, a partir d’aquest cap de setmana hi ha futbol.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Torna el futbol!!
aquesta exclamació d'admiració no compartida per un part important de la població, que "engolim" partits, comentaris a tot arreu, discusions per veure quin canal es veu a casa, i que tart o d'hora, acavem entrant en el "joc" per tenir la festa en pau.
Sento no compartir l'opinió de l'articulista.
Bona Jornada.